Android Apps

Android
Illustration af astanush

Lisa Risager skrev for et par dage siden indlægget “Hvilke apps har du på din Android?“. Og det skal jeg da gerne fortælle. Især fordi jeg fik et par gode tips hos hende. Først og fremmest glæder jeg mig til at se nærmere på AG Nordic News. Jeg kan ikke umiddelbart få den til at virke via wi-fi, men det kommer nok.

Modsat Lisa har jeg ikke længere en telefon, som jeg hacker løs på. Det sluttede da min HTC Magic døde (velsagtens mig, der brickede den). I stedet bruger jeg nu en HTC Desire HD med standardsoftware. I øjeblikket vil det sige en ikke-rooted Android 2.3.3 (Gingerbread). Jeg benytter mig derfor også mest af de mange apps på Android Market, som er noget så forbandet dejlig at arbejde med på web. Når du surfer rundt blandt apps på websitet, kan du blot klikke på knappen “Installer” og vupti, så er det på vej ind på din telefon. Når jeg linker til apps i det nedenstående, er det derfor i videst muligt omfang til Android Market. Det bliver ikke nemmere. Tak, sky. iPhone, lær noget af det.

Hvorfor smartphone?

Jeg tror det er væsentligt først lige at kigge på, hvorfor jeg har en smartphone. Det er ikke for at spille spil. Hvis du leder efter tips til seje spil på Android er du kommet til et helt forkert sted. Jeg installerede på et tidspunkt det der spil med fuglene og legede da også med det et par gange. Ellers intet. Jeg er blank som et nypudset B&O-anlæg. I stedet bruger jeg telefonen til at gøre alle de samme ting som på computeren. Det vil sige, at jeg vil være i stand til at bruge de små pauser til at gøre noget, jeg alligevel ville gøre senere. Det behøver ikke være praktisk eller arbejde eller lignende. Men jeg bruger ikke telefonen til noget, jeg ikke ogå ville bruge min computer til. Og jeg bruger derfor helst ikke en app på telefonen, som ikke synkroniserer med noget ude i verden, som også synkroniserer med min computer. Der er en enkelt undtagelse, og den irriterer mig. Mere om det nedenfor.

Med andre ord bruger jeg den til fire hovedgrupper: Planlægning & Produktivitet, Kommunikation, Nyheder og Kulturelle Interesser. Nogle af kategorierne overlapper hinanden, men det er jo egentlig rigtig ligegyldigt.

Planlægning & Produktivitet

Hvis du bruger den samme telefon til privat brug og arbejdsbrug, kan Enterproid Divide sagtens gå hen og blive en af dine bedste venner. Jeg har kun haft adgang i et par dage nu, men jeg er meget positivt overrasket over, hvor nemt og hurtigt det er at skifte mellem arbejds- og privat profil.

Gmail er og bliver en af de vigtigste apps. Jeg bruger Gmail både til privat- og arbejds-e-mail. Til hurtigt at få fjernet e-mails, jeg ikke skal tage stilling til (dvs. arkiveres med det samme), er app’en nærmest nemmere og hurtigere at have med at gøre end webmail eller hvilken klient man end måtte bruge på sin computer (jeg bruger Sparrow, når jeg ikke bruger browserudgaven). Lad os sige at Google’s Calendar App også hører med her. De er uadskillelige i min verden.

Remember The Milk holder øje med min GTD-liste. Eller min to-do-liste, om man vil. Jeg overvejer at gå over til Google Tasks i stedet, men først når en app kan synkronisere med mere end en konto. Jeg har ikke undersøgt markedet specialt meget, men sidst jeg prøvede Taskos og GTask kunne de det i hvert fald ikke (endnu?). Google Tasks Organizer er ikke en mulighed (jeez, et skidt design!). Og så er Google Tasks simpelthen ikke smart nok endnu.

Evernote er og bliver en darling. Sammen med Dropbox er det noget af det bedste, der er sket i mange år for web. Evernote holder styr på mine noter om de måtte være tekst, billeder eller lyd. Dropbox er fildelingen. Mest med mig selv. Hvor Evernote tager sig af de små noter – og Dropbox af filer af enhver art, som er oprettet i en anden app eller på computeren – tager Google Docs sig af at give mig adgang til mine dokumenter. Mine dokumenter er nemlig i forvejen synkroniseret mellem computer og Google Docs (det bruger jeg Insync til). Derfor er Dropbox ikke nødvendig til mine Word-, Excel- og PowerPoint-filer. Det klarer Google Docs nemlig bedre.

Instapaper er en service, der minder meget om Read It Later, som Lisa skrev om. Det er en service, hvor man kan gemme artikler, man falder over, men ikke lige har tid eller lyst til at læse med det samme. Jeg bruger hovedsageligt Instapaper fordi de kan synkronisere med Kindle. Jeg bruger nærmest udelukkende en service af denne art til lange artikler, hvorfor jeg gerne vil have dem over på Kindle så nemt som muligt. Read It Later kan sikkert det samme, men da jeg testede det på et tidspunkt kunne jeg simpelthen bedre lide Instapapers grafiske visning af artiklerne. På Android bruger jeg InstaFetch Lite.

Handelsbanken Mobilbank er nok ikke så interessant for så mange. Men jeg bruger den og er glad 🙂

Kommunikation

Jeg gider slet ikke fortælle om The Usual Suspects, som har deres egne gode apps. Jeg bruger Facebook, LinkedIn, WordPress, TumblrFoursquare og Skype, som alle har ganske udmærkede apps, som ikke gøres bedre af tredjepart. Mit største problem (hvis man da kan kalde det den slags) er Twitter. Jeg vil jo gerne have en app, der synkroniserer med skyen og derigennem mine apps på computeren.

Jeg har været forbi en del apps. Twitters egen er efterhånden ikke helt dum, jeg investerede i Twidroyd Pro på et tidspunkt og senere har jeg været rigtig glad for både twicca, Seesmic og HootSuite. I øjeblikket bruger jeg dog TweetDeck. Fordi den giver mig et bedre overblik end de andre. Modsat computerudgaven. Og det er min største mangel. Jeg bruger Echofon på computeren og kan simpelthen ikke tvinge mig selv til at bruge TweetDeck og dermed få muligheden for synkronisering. Fordi Echofon i min verden er den perfekte Twitter-klient til Mac.

Til billeddeling bruger jeg til tider picplz, men normalt sender jeg bare direkte til Flickr via den indbyggede Flickr-uploader.

Nyheder

Efter den forholdsvis nye opdatering af Googles egen Google Reader, har jeg ikke haft brug for at afprøve andre feedreadere. Til at læse nyheder (læse avis) har jeg dog endnu ikke fundet den rigtig gode app. Jeg har forsøgt mig med Pulse, News, News & Weather, World Newspapers og altså nu AG Nordic News.

Kulturelle Interesser

Bøger

Jeg holder styr på mine bøger med Goodreads. Jeg har i 5 år brugt LibraryThing, men da det lader til, at alle andre i min virtuelle omgangskreds har bestemt sig til at Goodreads er det rigtige sted at være (og ikke hhv. LibraryThing og Shelfari), er jeg nu også flyttet derover. Og det er en god ting, for deres Android App slår de to konkurrenter ud af banen. Og det behøver den ikke engang være for alvor sej for at gøre.

Til at læse bøger bruger jeg hhv. Kindle for Android og WordPlayer. Sidstnævnte arbejder rigtig fint sammen med Calibre, som jeg bruger til at holde styr på min e-bøger på computeren.

Musik

Musik er en lidt blandet ting. Jeg streamer ikke så meget, fordi det koster en formue her i Mozambique. Men når jeg har lidt trafik til overs i slutningen af måneden, bruger jeg Hype! en del til at høre nyt musik og audiogalaxy til at streame fra computeren (via internettet!). Også DR Radio og BBC World Service via den indbyggede FM Radio får en tur nogle gange.

Når jeg ikke har data at gøre godt med, bruger jeg Songbird til at høre de numre, jeg har på selve telefonen. Jeg har indtil videre kun meget kort prøvet Cloudskipper, som virker til at være et fint alternativ til Songbird.

Sport

Liveopdatering på fodbold er endnu ikke helt godt. Jeg har oftest benyttet den gode men ekstremt grimme Soccer Scores, men forsøger mig skiftevis med ScoreMobile og UEFA.com.

Til amerikansk fodbold klarer Sporting News Pro Football og American Football News alt hvad jeg behøver.

Sådan gik det. En længere smøre end først tænkt. Og jeg er slet slet ikke nået igennem alle mine apps. Well well. Lad mig vide, hvis du kender en app, jeg burde kende – der er helt sikkert bedre apps derude, end dem jeg lige har taget i brug.

21 thoughts on “Android Apps”

 1. Mange gode bud imellem og flere jeg slet ikke kender.
  Til nyheder vil jeg anbefale dig at prøve Feedly da den er mega lækker i design og meget smooth i brug. Den benytter google reader som backend så de ting du læser via denne er også læst i reader. De har også plugins til firefox/chrome som gør det en fryd at læse sine google reader feeds (jeg har over 1000 og de er lette at overskue via feedly.com).

  Hvis du ikke kan lide tweetdeck for desktop, så prøv evt. deres webudgave. den virker mere som mobil versionen og er samtidigt i sync med mobil udgaven. Den bruger jeg selv, da Adobe Air kører af h… til på min computer. Den har ikke nær så mange features, men har umiddelbart alle de vigtigste.

  alt godt,
  Kim Schulz

  1. Du rammer mig lige i mellemgulvet, Kim. Jeg har været storforbruger af Feedly i Chrome og Firefox, men deres manglende understøttelse af tagging har desværre gjort, at jeg nu bruger Google Readers egen udgave. Men måske jeg skulle prøve Android-udgaven. Tak for tip!

    1. Jeg var faktisk så glad for Feedly, at jeg stadig følger GetSatisfaction-tråden om emnet. Jeg har nu geninstalleret i Chrome og installeret på Android for første gang, nu du insisterer 😉

     Jeg har indset, at jeg bare er blevet en sur, gammel mand af at vente på den feature i et par år (jeg kan se, at min kommentar i GetSatisfaction-tråden er fra oktober 2009, så det må være på det tidspunkt jeg forlod skuden).

 2. Jeg har ikke selv Android men har via en kollega hørt om programmet Locale, der i korte træk handler om at tilpasse indstillingerne baseret på tid, lokation osv. For eksempel kan man forkorte screensaver-start-tid når batterikapaciteten bliver lavere end en vis værdi, eller sætte telefonen på lydløs når man er på mormors plejehjem. Meget nyttigt (tror jeg).

  1. Uhh, Locale ser sej ud! Den kunne jeg sagtens finde på at investere i på et tidspunkt. Med min nuværende brug, hvor mit hjem er mit arbejde og jeg ikke kommer steder, hvor lydløst er nødvendigt (i hvert fald som tilbagevendende begivenhed, bliver det nok ikke lige nu. Men sejt!

  2. Din kommentar var i øvrigt nummer 3.000 her på renecnielsen.com. Meget passende at du, min trofaste kommentator gennem snart 8 år, skulle nappe jubilæumskommentaren 🙂

   1. Det er mig en ære.

    Hilsen en trofast kommentator, som bruger to uger på at tjekke op på sine kommentarer 🙂

 3. My Tracks fra Google er god, hvis du ikke lige har gps’en ved hånden, når du vil træne. Jeg bruger den, fordi den let kombineres med Garmin Uploader, som får de indsamlede data ind på min Garmin.connect-side.

  Med Google’s Calendar App, mener du der den indbyggede, eller har du fundet noget bedre?

  1. Jeg bruger kondicykel og ellipsetræner, så My Tracks har jeg ikke brug for til det scenarie. Men jeg har nu alligevel installeret den med det samme. Kan sagtens tænke på andre sjove brugsscenarier.

   Googles egen kalender-app, jæs. Eller måske det er HTC’s. Dunno. Den var der i hvert fald i forvejen 🙂

 4. Desuden er Shazam cool, når man er lige så dårlig til at huske kunstner- og sangnavne som mig…

 5. Og her troede jeg, at du var mere til iPhone.

  Det er et rigtig lækkert indlæg du har skrevet. Som altid, så lærer man nogle nye apps at kende, hver gang man læser sådan en gennemgang. Og dette tilfælde også en fornuftig tilgang til, hvordan en smartphone bedst bliver den forlængende pc – eller hvad vi nu skal kalde det. Det er jo – lad os se det i øjnene – det der gør en smartphone så fantastisk, brugbar og uundværlig.

  Du har, sammen med Lisa, givet mig lidt lidt mere at bruge min smartphone til.

  1. Jeg er skam både til iPhone og en del Android-telefoner. Og jeg kunne faktisk rigtig godt tænke mig at lege med en telefon med Windows Phone 7 på også. Som du jo ved, holder jeg altid med open source, når et open source-produkt har noget fornuftigt at byde på (oftest tilfældet), så det var ikke svært at vælge mobilt OS, da Android efterhånden var stabilt og næsten på niveau med iOS.

   Glad for at høre, at du kunne bruge det til noget!

 6. Jeg skal på vandretur om et par uger, og fandt i den forbindelse BackCountry Navigator, som gør det muligt at downloade gpx-filer med informationer om en vandre- eller cykelrute, og bruge telefonen som gps (jeg kan ikke umiddelbart få Google Maps til at gøre det samme).

  Man kan derpå downloade kort m.m. til telefonen, så man også kan finde vej, selvom man står i vildnisset uden dataforbindelse..

  Det er relativt nemt at bruge. Om det virker, når jeg står i ødemarken, ved jeg først om et par uger 😉

  Man kan læse om det her: http://www.backcountrynavigator.com/content/gpx-file-android-gps-app-tracks-and-waypoints

  Jeg har downloadet Ås til Ås her: http://www.skaneleden.se/Templates/sleden_tmpl_01.aspx?pageId=508

 7. DET er satme sejt! Mit største problem hernede er faktisk manglen på dataforbindelser. Selv om GPX-data sikkert også er svært at finde, tror jeg ikke det bliver helt så slemt… Hurra!

 8. Tak for vise en vej gennem junglen af apps. Android Market kan ikke ligefrem roses for at være overskueligt eller indexeret godt.
  Jeg er stadig fuldstændig grøn i app-land hvorfor dette indlæg (sammen med Lisas, forstås) er enormt inspirerende.

  Jeg vil dog lige reklamere lidt for de 2 apps jeg bruger udover soc.media.
  WiMP, som leverer al den musik jeg lytter til. Man sparer en masse plads ved at streame hovedparten, og når jeg er i udlandet kører jeg offline og hører påforhånd downloadet albums. Meget nemt og smart.
  Største problem ved WiMP er at man ikke kan være logget ind på laptop og smartphone samtidig. Dvs hvis laptoppen hibernater hjemme i internatet, så kan det være svært at opretholde forbindelsen mens man er ude i det blå.

  I forlængelse af WiMP bruger jeg simple last.fm-applikationen. Enhver musikidiot ved, at musik der ikke er scrobblet, ikke er hørt.
  Derfor venter jeg i spænding på hacket imellem Shazaam/SoundHound og last.fm.

  1. Jeg bruger, som du jo ved, også last.fm. Også på Android. Jeg tog den ikke med på listen, fordi jeg faktisk ikke bruger app’en til noget som helst andet end til at scrobble i baggrunden. Men helt enig. Det var en af de første apps, jeg installerede, for scrobbling betyder faktisk en del for mig.

   WiMP kender jeg jo desværre ikke, men kan forstå på flere, at det faktisk er en fin app til en rigtig god tjeneste. Er der indbygget last.fm i den – lige som der er med eks. Songbird, Spotify og audiogalaxy?

   1. Ja, der er indbygget last.fm i app’en. Jeg finder personligt en masse fordele ved WiMP fremfor de andre. Der er lagt et stort fokus på forskellige temaer (ex labels, nye genrer, producers, legender, musikernes favoritter..), hvilket giver mig en masse inspiration. Samtidig for jeg hørt alle de plader jeg end ikke gider for 15kr fra eMusic. Senest Cults, Death Cab For Cutie, Rosa Lux og Moby.

Comments are closed.

Scroll to Top