Adobe AIR

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at skrive om Adobe AIR. Jeg ved dybest set ikke allerhelvedes meget om teknologien bag. Som altid ved jeg mest bare, hvad jeg selv synes om det. På et ganske unuanceret grundlag, endda. Men det er sådan vi bedst kan lide det. I hvert fald hvis vi er mig. Og ikke gider indhente nødvendig viden. Sagt meget kort går Adobe AIR ud på at hive internettet ned på skrivebordet for derigennem at kunne lave det hele lidt federe. Og hurtigere. Og uden nødvendigvis at være online hele tiden. Det er jo et dejligt initiativ. Og i udgangspunktet er tanken, at det hele skal være en snas federe end widgets/gadgets som vi kender dem fra Mac OS X, Windows Vista og Yahoo.

Godt så.

Jeg installerede selv AIR første gang i juli måned sidste år for at prøve at lege lidt med Pownce (min profil). Pownce er i øvrigt i mine øjne en helt igennem lækker service, som jeg ville ønske, at flere fra min digitale omgangskreds gad give et stort kram. Det gider de ikke. Det er sådan set også forståeligt nok, for der er endnu ingen mobilklient. Derfor er Jaiku (min profil) stadig federe. Well. Det skulle ikke handle om hverken Pownce eller Jaiku. Blot vil jeg gerne fortælle, at jeg fra første færd syntes, at AIR virkede hamrende cool.

For et par dage siden blev AIR så flyttet fra laboratoriet til pænere omgivelser blandt rigtige produkter. Det betyder også, at stabilitet er krævet af de mange forskellige tjenester, man nu kan få hevet fra browseren ned på computeren. Og der kommer forhåbentlig snart mange på Adobe AIR Marketplace, som på nuværende tidspunkt kun kan byde på 21 af slagsen – og de er ikke alle kompatible med AIR 1.0. Det samme gør sig gældende for de applikationer, der er listet på airapps wiki.

Når jeg igen får en computer, kunne jeg (udover Pownce) forestille mig at installere Google Analytics Reporting Suite, Kuler Desktop, DiggTop, AirTalkr, Agile Agenda og ganske givet også Finetune Desktop (hvis du kan lide musik og ikke har hørt om Finetune, bør du lave om på det – og fortælle mig om det er noget værd).

Men men men. Grunden til, at jeg overhovedet skriver dette indlæg er, at jeg jo er gået hen og har fået en vis backup-fetish. Og det helst online. Det fik mig til at ty til Mozy, som havde en ganske fin Mac-klient (udover den obligatoriske til Windows, selvklart). Og hvis der er noget, jeg synes er vigtigt, når vi taler backups, så er det, at det er muligt at tilgå sine backups fra forskellige styresystemer/platforme/whathaveyou.

Nu er alle backupsystemers moder, Xdrive, kommet ind i det platformskompatible krydsfelt og har lavet en klient til AIR. Ergo kan både Windows-, Linux- og Mac-brugere bruge samme backuptjeneste. Det er dææælme smartypants.

Backup holder. Backup med mulighed for genskabelse på alle systemer holder maxeren!

1 thought on “Adobe AIR”

  1. Når vi taler om cross-platform-backup, vil jeg lige smide Jungle Disk ind i ringen. Kompatibel med Windows, Mac OS X og Linux. Og benytter Amazon S3 så du kun betaler for det du bruger – rigtig lækkert, om end klienten ikke er så sexet som den fra Mozy!

Comments are closed.

Scroll to Top