Tillykke med fødselsdagen, Demokratiets Endeligt

736DDD9D-95FB-4EC5-BD8A-A4BFC8C4B2F2.jpgI dag kan Guantanámo fejre fødselsdag. I seks år har demokratiets selvbestaltede foregangsfigur, The Land of the Free, holdt op mod 800 personer fanget under udyrlige forhold. Personer, som ikke får rettergang. Personer, som ikke får at vide hvorfor, de er tilbageholdt. Personer, som ikke får at vide, hvornår de bliver løsladt. Personer, som kun kan være sikre på én ting – nemlig, at de amerikanske fangvogtere til enhver tid er friske på lidt tortur.

Der er vist stadig 300 tilbage. 300 mennesker, som har været tilbageholdt i seks år uden at være anklaget for noget. Det støtter Danmark.

Om ikke andet, kan du jo altid fejre dagen med lyden af Johan Olsen og Pato, som har lavet en sang inspireret af nogle af fangernes digte. Den hedder “Glemte fugle”. Det skal siges, at jeg ikke er den store fan af hr. Olsen (faktisk synes jeg, at han mestendels er herrenederen), og dette er heller ikke top-notch musik i min bog. Men det er et godt budskab, så lidt viralt liv skal de nu have lov at få. Du kan høre det hos Amnesty International. Gratis.

2 thoughts on “Tillykke med fødselsdagen, Demokratiets Endeligt”

Comments are closed.

Scroll to Top