Åh nej, Uno!

Overskriften passer faktisk ikke helt. Uno er nok faktisk det bedste spil siden ølkalaha.

Nå. Det jeg gerne vil sige er såmænd bare, at vi alle skal huske, at vi kan høre gratiskoncerter OG vise vores uoverstigelige foragt for den elendige tilstand i Darfur. Og for for ytringsfrihedens trange kår i Hviderusland.

Amnesty International har lavet en global kampagne kaldet “Make Some Noise: Save Darfur“, hvor en række af verdens fedeste bands har inspillet John Lennon-covers. På cd’en (køb den før din torrent) kan du blandt andet komme i selskab med koryfæer som The Cure, Lenny Kravitz, R.E.M. og Aerosmith, men også lidt mere nutidige superacts som The Postal Service, The Flaming Lips, Snow Patrol og Matisyahu.

Den danske afdeling af Amnesty har også fået tre danske navne til at stille op og to af dem spiller tre steder i København i dag. På ladet af en amerikanertruck kan vi forvente at se en samling meget store krøller i skikkelse af Oh No Ono og også Tina Dickow spiller. The Raveonettes har også deltaget, men et ladet på en truck er nok ikke helt fint nok til krukkerne. Alternativt har de bare ikke tid, men tillad mig lige at være på tværs og imod to sekunder.

Det, jeg siger, er: Vi ses på Vesterbros Torv (oks. Grønlænderparken) klokken 18:00. Hvis du ikke kan det, bør du tage på Nytorv (oks. Sweden Park) klokken 16:30 eller Sankt Hans Torv (oks. Thomas Helmig Plads) klokken 19:30.

Støt musikken. Støt Amnesty. Støt Hviderusland. Og støt da for sørensen især Darfur!

Og så er der øl.


Posted

in

by

Comments

8 responses to “Åh nej, Uno!”

 1. Ricco avatar

  Kan du ikke liiige ridse reglerne i ølkalaha op? Der er vist noget, jeg ikke har været med på.

 2. René avatar

  Noget med at man skal bunde en lunken guldbajer hver gang man løber tør for kugler. Det kan dog laves mere primitivt, hvis man ønsker.

 3. plok avatar

  Kan man spille det uden kalaha?

 4. Flemming avatar
  Flemming

  Måske skulle vores gamle drikkespil “27,2” have en renæssance?? 😉

 5. Jeng avatar

  Tak for tippet til Make Some Noise!

 6. René avatar

  @Plok: Klart. Det er den klart mindst essentielle del af spillet.

  @Flemming: God idé. Det var dejligt simpelt bare at skulle vende et kort for at finde ud af, om man skulle drikke.

  @Jeng: NP

 7. Jonas avatar

  “27,2”? Et kortspil med decimaltal? Det lyder interessant!

 8. René avatar

  Du må endelig ikke tro, at spillet indebærer regning med decimaltal. Flemming var jo for faen med til at spille det! Det handler bare om, at den, der trækker det laveste kort (man er to spillere) skal drikke et shot. Man bliver en kende tipsy efter … nogle minutter.