Apropos mærkelige blog-kodekser

Anders Foghs blogkodeks er dumt. Det har jeg allerede tudet over, så nok om det. På Anne Baastrups blog blev jeg henvist til SF’s universelle blogkodeks. Hos dem risikerer man at få en lang kommentar (ja, selvfølgelig skriver de “indlæg” (sic!)) slettet. Fordi den er lang. Man skal også underskrive sig med sit fulde navn. Ikke specielt blogget, men til gengæld totalt læserbrevkasset. Så er man da også sikker på at indbyde de mest skingre til debat.

Nå. Nu vi er ved SF’s blogs. De ligger jo spredt ud over hele det ganske web, hvilket på sin vis ikke er mærkeligt. Der er god logik både bag at have sin egen url, have sin blog liggende hos partiet, eller på sin lokale vælgerforenings adresse. En del vælger noget helt fjerde, som ikke er logisk. Morten har dog gjort sig et kæmpe arbejde med at lave et planet-plugin, så indholdet fra alle SF-blogs kan samles ét sted. Han har også lavet et tema til WordPress (som med det samme blev opdateret til det nye design), så det hele er klar og kun tager fem minutter at sætte op. Og så er det gratis og open source og den slags pjank, som SF’ere med rette går meget op i. Ikke desto mindre blogger nogle på Typepad (Six Aparts lukkede betalingsløsning – Six Apart har længe været den onde kapitalisttvilling i blogsammenhæng, men er nu ved at gå open source).

Jeg fandt Anne Baastrups blog på sf.blogs.com/annebaastrup. Det måtte jo betyde, at der på sf.blogs.com ville være et helt univers af SF-bloggere. Det er dog Landsmødebloggen, hvis udseende – modsat Anne Baastrups – ikke er opdateret . Hendes blog står der faktisk slet ikke noget om på denne logiske moderside. På den er der i stedet links til “andre centrale SF blogs”, som for nogles vedkommende følger samme adresselogik som Anne Baastrups. Trods alt. Dog nævnes hun jo altså ikke. Hun er jo nok ikke central, så. Modsat Kims Corner Kims Corner har i øvrigt et helt tredje design.

Tjaaa.

6 thoughts on “Apropos mærkelige blog-kodekser”

  1. Hmm, jah man kan jo undre sig over nogle af de regler.

    Det er faktisk sjovt at se hvordan SF blander begreberne “kommentar” og indlæg” i deres kodeks, det virker ikke så smart. 🙂

    men jeg synes dog at det er vældig godt at se at politikerne (eller deres it-folk…) tager nettet til sig.

  2. Ja, terminologien er ikke helt på plads alle steder, og der er bestemt plads til forbedringer generelt.

    Til gengæld må jeg lige korrigere en mini-misforståelse: Det er ikke “indholdet fra alle SF-blogs” der er på Planet SF, det er kun uddrag og links…

  3. Så vil jeg have lov til at forsvare mig mod korrigeringen. Der er ikke tale om en mini-misforståelse, men om en meso-misformulering. Det sidste er måske egentlig værst 🙂

Comments are closed.

Scroll to Top