Mogens Lykketoft blæser til valgkamp

Mogens Lykketoft giver den godt med gas i sin nystartede valgkamp. Der er fuld trut i web2.0-blæserne, hvor han både blogger, podcaster og videoblogger. Desværre er hans husnørd, Anders Dybdal, vist ikke helt færdig med siden endnu, så måske de først skulle have udgivet introduktionsindlægget med tilhørende lanceringsvideo lidt senere.

På forsiden angives feed-adressen som http://www.lykketoft.dk/?q=rss.xml, hvilket virker ganske godt. Desværre hedder alt-teksten “Udgiv indhold”. Jeg vil tro, at brugerne af siden tværtimod vil abonnere på Lykketofts udgivelser. Det er i hvert fald det, man kan. Om det er en standardbetegnelse hos Drupal, ved jeg ikke, men jeg synes i hvert fald, at den er lidt forvirrende for novicen, der måtte komme forbi.

Værre bliver det, når det kommer til det, de med en lidet moderne betegnelse kalder “Multimedie” (jeg får lyst til at høre et Snap-2Unlimited-Salt’n’Pepa-remix når jeg hører det ord). Eller … det vil sige, under hhv. “Multimedie” og “Services”. Multimedier er nemlig video og billeder i socialdemokratisk terminologi, mens lydfiler (podcasts) er en service. Lige som blogfeedet er det. Åbenbart. Desværre er de to “services” endnu ikke klar – i hvert fald linkes der til hhv. http://test.andersdybdal.dk/?q=podcasts og http://test.andersdybdal.dk/?q=rss-feeds. De links virker selvfølgelig ikke.

Jeg glæder mig til at følge Lykketofts valgkamp og hans brug af sociale medier. Og selvfølgelig de andre politikere og partiers satsninger. Jeg tror, der er megen nytænkning i vente denne gang. Fra flere sider.

8 thoughts on “Mogens Lykketoft blæser til valgkamp”

 1. Poul Bonke Justesen

  Jeg tror, at jeg forstå dig, når du antyder, at det virker forvirrende med brugen af “multimedier” og “services”. Hvis det altså ER din pointe, for det står mig ikke krystalklart.

  Og så forstår jeg ikke, hvorfor “multimedier” er en “lidet moderne betegnelse”. Det er da et helt gængs begreb, som mange større medier også bruger, og Lykketoft skal vel anvende de ord, som folk nu engang taler. Nu ved jeg, at du er langt mere inde i lige netop det område her end jeg, men som ikke-specialist, kan jeg ikke helt forstå dit kritikpunkt her.

 2. Ja, det er min pointe at de to punkter ikke er to forskellige ting – at det hele burde ligge under “Multimedier”. Undskyld uklarheden.

  Den anden anke er, at de to punkter under “Services” ikke virker. At ordet “Multimedier” giver mig associationer til midthalvfemsernes “Multimediecomputere” er blot en lille morsommelig biting, som overhovedet ikke er væsentlig.

  Og lad os lige slå fast, at det, at større medier bruger en bestemt betegnelse, ikke nødvendigvis gør den hverken moderne eller rigtig (eksempel).

 3. Poul Bonke Justesen

  Nej selvfølgelig er en betegnelse ikke mere rigtig eller moderne, blot fordi mange store medier eller de fleste mennesker bruger den.

  Jeg undrede mig bare over, hvorfor “multimedier” ikke skulle være tidssvarende eller den rigtige term at bruge som i tilfældet her med Lykketoft. Men, ok, det er vist en biting…

 4. Det er fedt at se at politikerne begynder at tage nettet til sig, som man har set det i den amerikanske valgkamp. Det er self. en skam at udførelsen ikke er helt i orden hos Hr. Lykketoft. Jeg er enig i dine kritikpunkter, og så vil jeg da også lige øje til, at det er an skam at denne Anders Dybdal ikke ved, at det eneste ordentlige CMS er WordPress 😉

 5. Hehe. Jeg tror nu, at Drupal så ganske fint kan klare opgaven – omend kommentarerne er sat enormt irriterende op.

 6. Hej!Tak for bordfællesskab på Rød Skole i dag. Jeg er efterfølgende blevet belært af min kone om, at du har været i radioen/tv flere gange og kommenteret CIA-overflyvningerne. Min kommentar om jeres/din manglende synlighed holder ikke. Den var ikke personligt rettet – tværtimod har jeg respekt for din udenrigspolitiske indsigt, meeeen du må gerne give den lidt mere gas.
  Hilsen Hans Bo

 7. Jeg er ikke sikker på, at Mogens Lykketoft læser med her, men hvis du finder hans e-mail-adresse, kan du da lige give ham et praj.

  Hvis du insisterer på, at du er kommet til rette sted, vil jeg gerne på det kraftigste tage afstand fra at skulle have talt om CIA-overflyvningerne offentligt. Jeg har dog ved flere lejligheder udtalt mig om andre ting. Dog ikke på tv. Udenrigspolitisk indsigt? Tak tak, jeg bliver næsten helt pinligt berørt.

  Og bare rolig, jeg giver den fuld sovs, nu du opfordrer ti det.

Comments are closed.

Scroll to Top