Kære Forkert Defineret Målgruppe

Kære Anders Fogh Rasmussen

Vil du ikke godt lade være med at skrive “Kære bloggere,” når du starter dine indlæg på din ganske udmærkede blogdims?

Jeg kan leve med, at du eller din sekretær laver komma efter din starthilsen, men at du udelukker den del af befolkningen, der ikke er bloggere, virker lidt tåbeligt. Som du gjorde opmærksom på i dit første indlæg, så ligger din blog på nettet. Ergo er den tilgængelig for alle. Ikke kun bloggere. Hvis du insisterer på at have en starthilsen, ville det nok være rigtig smart at skrive “Kære journalister”. Min bud er, at de rent faktisk er hovedmålgruppen, for det er jo den eneste kanal, hvor de kan finde ud af, hvad du har på hjerte (så som at det bare kunne være herrehyggeligt at søbe rødvin og æde frøer med Sarkozy, som jo er lige så loose, cool og uhøjtidelig som dig).

Du behøver i øvrigt heller ikke nødvendigvis at skrive “Med venlig hilsen Anders”. I linjen under hvert indlæg står der allerede, at det er dig, der har skrevet det. Men jeg kan sagtens se det hyggelige i brevformen, så bliv bare ved. Men husk nu, at din starthilsen kun giver mening, hvis den er noget lignende “Kære Læsere af det danske sprog samt mennesker, der lader indlæggene oversætte til et sprog de forstår og læser”. Alternativt “Kære læsere af min blog”. Husk på, at det er dig, der er bloggeren. Læserne er blot … ja, læsere.

Nå ja, og så synes jeg, at dit freudianske slip of the tongue: “Så er det da langt bedre allerede nu at arbejde på at mindske uafhængigheden af fossile brændstoffer og udvikle nye miljørigtige energiformer” er utrolig hyggeligt. Lav det ikke om. Vi ved, at du både er privat- og erhvervsbilismens vogter, så ingen grund til at lege fossil gemmeleg nu.

De bedste ønsker om en god, men ikke helt tilfredsstillende valgkamp

René

P.S.: Når man skriver “Jeg har nok ikke tid til at svare på alle indlæg. Men jeg satser på at kommentere cirka en gang om ugen” for derefter ikke at svare på en eneste kommentar i ca. to måneder, så bliver man ikke taget seriøst som en dialogens mand. Men det ved du nok godt. Og ja, jeg har set at dine indlæg lige så meget er svar på nøje udvalgte kommentarer til andre indlæg, som det er nyt indhold. Det er også helt ok, men lidt svært at finde rundt i.

12 thoughts on “Kære Forkert Defineret Målgruppe”

 1. Jeg hader også det der komma, folk nogen gange sætter dér. Næste lige så meget som jeg hader det, hvis folk sætter komma efter sluthilsenen:
  Venlig hilsen,
  XXX
  (men jeg ved ikke om det er tilladt. jeg bryder mig bare ikke om det)

 2. Samme regel må gælde ved sluthilsner. Det er meget forstyrrende, at en linje slutter med komma, synes jeg,

 3. Poul Bonke Justesen

  Godt brølt, René!,

  Godt med kant og kraft og muntert skrevet.

  Sjovt med kommaet efter en starthilsen, for jeg har selv brugt det i længere tid uden at tænke over det. Ved faktisk ikke hvorfor, men jeg kan nu alligevl ikke finde på at gøre det ved en sluthilsen. Jeg vil ikke sige, at jeg “hader” den brug af kommaet, men kan da godt følge, at det ikke er helt efter bogen : – ),

 4. Kære René

  Jeg synes dit indlæg lugter meget langt væk af, at du er godt og grundigt indebrændt sur på A. Fogh. At du har tid til at finde QA på DNS’ hjemmeside for at påpege en fejl ved hans blog siger vist lidt om, hvad det danske skattetryk har gjort ved din motivation for at yde værdifuldt arbejde (Og så siger det en hel del om, at der ikke kan være specielt mange sproglige fejl i skidtet, men lad nu det ligge…)

  Med håb om en rigtig, rigtig dårlig valgkamp – når engang det er – for vores fælles hadeparti (DF)

  Jonas,
  PS: ,
  PPS: Jeg har lige tjekket de seneste 15-20 mails, og jeg kan se, at jeg aldrig starter med “Kære XXX,” 🙂

 5. Ja, jeg er totalt indebrændt på ham. Især siden han blev udbrændt. Det er i øvrigt ca. en angrebskrigs tid siden.

 6. Jeg tror, ikke, det er , det sidste, vi ser komma af den slags komma ting – der er bebudet blogkrig under den kommende valgkamp, og jeg tror bare vi skal hilse velkommen at politikerne bruger samtaleredskaberne, og måske finder de ud af, at der skal mere end én til en dialog.

  Godt komma gået, René

  ,hilsen
  Karin

 7. Kære René (KOMMA)
  Ha ha. Rigtig sjov kommentar. Men stakkels Anders, manden prøver jo så godt han kan.

  I min verden er det helt ok at bevare distancen ved at skrive “kære” eller “venlig hilsen”, hvis der er tale om en ny relation (hvorfor være påtaget jovial med en fremmed?).

  En blog skal vel også være et udtryk for ens personlighed? Og det synes jeg virkelig, at Anderses er.

  Men okay, jeg er jo også af den gamle skole, som stadig tror, det er rigtig frækt at sige “hovsedasse”.
  kh (KOMMA)
  Ida

 8. @Karin: Selvfølgelig vil der blive blogget, og jeg er superglad for, at de omfavner de forskellige medier. Lykketofts store krammer til (video)blogging er jeg især glad for at se.

  @Peter: Jeg kan se, at den sidste kommentar til det indlæg, du henviser til, netop også tager fat i “Kære bloggere”, så hvis Søs Marie Serup ville tage action på det, ville hun nok allerede have gjort det.

  @Ida: Han prøver ikke så godt han kan – det gør hans presserådgivere. “Hold dig væk fra journalister, der stiller spørgsmål, men lav en blog, for de er pr. koncept demokratiske og åbne”. De er kun demokratiske og åbne, hvis de rent faktisk bliver brugt som blogs. AFR bruger sin blog som et nyhedsbrev, som folk kan kommentere på. Ikke som et dialogisk værktøj.

  Som jeg skriver, kan jeg sagtens leve med, at han (hans redaktør?) synes rigtig godt om “Kære …”, men min pointe er, at han ikke ved, hvem han skriver til. Når man udgiver noget på nettet, ved man ikke, hvem der kommer forbi. Og det er i hvert fald ikke kun bloggere. Og jo, en blog må meget gerne være udtryk for personlighed – hvis man da ejer en 😉

 9. Søs Marie Serup

  Jeg kan se, at min tilstedeværelse efterlyses. her er jeg – og kald mig bare Søs.

  Blogging er nyt for Anders – og nyt for mig. Så vi tager såmænd gerne imod gode råd, som f.eks. at det er forkert at skrive “kære bloggere”. Når det så er sagt, så får I ham nok ikke til at ændre sin personlige stil for at “passe ind” i bloggosfæren. Så vidt jeg forstår det her univers, så handler det netop om at være personlig. Men igen: Kom endelig med god råd!

 10. Personlighed er som sagt godt. Starthilsen er for så vidt også ok. Jeg forsøger ikke at få AFR til at være lige som alle andre bloggere (hvis den generalisering da skulle give mening for nogen som helst), men blot at han tænker over sin kommunikation selv om det er en personlig blog. “Kære bloggere” er meget ekskluderende overfor ikke-bloggere.

  Med andre ord er min pointe, at I netop ikke (udelukkende) skal tænke bloggen som AFR’s bud på at blive en del af blogosfæren. Han er jo for søren statsministeren – det gør det satans svært at føre en “rigtig” blog (her tænker jeg især på svar på alle kommentarer, tilstedeværelse på andre blogs osv.).

  I bør i stedet blot benytte blogværktøjet som et nyttigt kommunikationsinstrument i den kommende valgkamp, hvor man kan lufte tanker og få respons på dem uden at stå ansigt-til-ansigt med modtageren. Jeg er stadig sikker på, at det er med valgkamp for øje, at bloggen er blevet oprettet.

Comments are closed.

Scroll to Top