Kære Forkert Defineret Målgruppe

·

·

Kære Anders Fogh Rasmussen

Vil du ikke godt lade være med at skrive “Kære bloggere,” når du starter dine indlæg på din ganske udmærkede blogdims?

Jeg kan leve med, at du eller din sekretær laver komma efter din starthilsen, men at du udelukker den del af befolkningen, der ikke er bloggere, virker lidt tåbeligt. Som du gjorde opmærksom på i dit første indlæg, så ligger din blog på nettet. Ergo er den tilgængelig for alle. Ikke kun bloggere. Hvis du insisterer på at have en starthilsen, ville det nok være rigtig smart at skrive “Kære journalister”. Min bud er, at de rent faktisk er hovedmålgruppen, for det er jo den eneste kanal, hvor de kan finde ud af, hvad du har på hjerte (så som at det bare kunne være herrehyggeligt at søbe rødvin og æde frøer med Sarkozy, som jo er lige så loose, cool og uhøjtidelig som dig).

Du behøver i øvrigt heller ikke nødvendigvis at skrive “Med venlig hilsen Anders”. I linjen under hvert indlæg står der allerede, at det er dig, der har skrevet det. Men jeg kan sagtens se det hyggelige i brevformen, så bliv bare ved. Men husk nu, at din starthilsen kun giver mening, hvis den er noget lignende “Kære Læsere af det danske sprog samt mennesker, der lader indlæggene oversætte til et sprog de forstår og læser”. Alternativt “Kære læsere af min blog”. Husk på, at det er dig, der er bloggeren. Læserne er blot … ja, læsere.

Nå ja, og så synes jeg, at dit freudianske slip of the tongue: “Så er det da langt bedre allerede nu at arbejde på at mindske uafhængigheden af fossile brændstoffer og udvikle nye miljørigtige energiformer” er utrolig hyggeligt. Lav det ikke om. Vi ved, at du både er privat- og erhvervsbilismens vogter, så ingen grund til at lege fossil gemmeleg nu.

De bedste ønsker om en god, men ikke helt tilfredsstillende valgkamp

René

P.S.: Når man skriver “Jeg har nok ikke tid til at svare på alle indlæg. Men jeg satser på at kommentere cirka en gang om ugen” for derefter ikke at svare på en eneste kommentar i ca. to måneder, så bliver man ikke taget seriøst som en dialogens mand. Men det ved du nok godt. Og ja, jeg har set at dine indlæg lige så meget er svar på nøje udvalgte kommentarer til andre indlæg, som det er nyt indhold. Det er også helt ok, men lidt svært at finde rundt i.


%d bloggers like this: