Farvel til Il Professore

Lørdag spillede Il Professore, Alessandro “Billy” Costacurta, sin sidste kamp for AC Milan. En kamp hvor han scorede sit 3. mål i Serie A. Men han spillede selvfølgelig også kun i Serie A i ca. 20 år. Men ok, han fik alligevel hevet 7 mesterskaber, 4 Champions League-sejre, 4 europæiske supercups, 1 italiensk cup og 5 italienske supercups hjem. Acceptabel karriere til den ældre herre 😉

Legenden er selvfølgelig blevet hyldet af klubben, hvor han skal være assistenttræner fra 1. juni. Hvor er italienere bare cool til den slags. Tænk sig at kunne kombinere suppe-steg-is med klasse. Imponerende. Og se så de dejligt stramme skjorter, latinoerne fiser rundt i:

8 thoughts on “Farvel til Il Professore”

 1. Det er egentlig utroligt, at det er muligt at spille tyve år i den bedste liga og kun score tre mål. Forsvarsspiller eller ej.

  Det er ellers også lidt af et CV, manden har fået sig.

 2. Nej, der er ikke nogen imponerende målfest, han har holdt sig. Men ja, med pokalskabet fyldt (medaljeskuffen, nok egentlig) kan han nok leve med det 🙂

 3. Ikke dårligt af Billy, men jeg noterede mig i kampreferatet at Udinese scorede blot 4 minutter efter, var han ikke nået hjem i backkæden efter scoringen ? 🙂

  57′ A. Costacurta Mål på straffespark
  61′ Paulo Barreto Mål

  Edit: Jeg ser, at han brugte 3 minutter på at gå de mange meter til midterlinien for at lade sig udskifte – beklager min hånlige attitude.. 🙂

 4. Haha. Han var rigtignok aldrig sprinternes konge – og da slet ikke de sidste … øhhh … fem år 🙂

 5. Hvis man skal vurdere “fortjent” ud fra offensivt og sprudlende fodbold har AC Milan vel stort set aldrig fortjent at vinde noget som helst… Det er noget andet, hvis man ser på taktik og kynisme.

 6. Utroligt at I gider udstille jeres uvidenhed på den måde. Tsk tsk tsk.

  Jeg tror ikke, jeg kan komme på mange hold, der har spillet bedre end Milan i årets CL (Scum Utd. er tæt på), men når man som alvidende fodboldconnaisseur vil udpege en fortjent vinder af en sæsonlang turnering på baggrund af én kamp, kan jeg da godt forstå, at I ikke synes om det. Milan spillede som en pose nødder i finalen. Heldigvis spillede Liverpool heller ikke godt – og har ikke på noget tidspunkt i turneringen (eller under Rafael Benitez og Gerard Houllier i det hele taget) gjort det.

  At gå så langt som at sige, at Milan ikke spiller offensivt fodbold er også endnu et bud på årets joke. Lige så dum en joke som Peter Schmeichel, der efter hver Milan-kamp siger “de spillede overraskende offensivt i dag” hvortil Elkjær hver gang svarer “nej, det gør Milan altid”.

  “Italienske hold spiller defensivt” er til tider rigtigt – på samme måde som Liverpool, Chelsea og Valencia gør det. Men mest når det handler om Juventus og Inter i tiden før Mancini. Milan spiller offensivt, Roma spiller offensivt – selv Inter Merda spiller underholdende fodbold i øjeblikket! Men tak for jeres bud på himmelråbende naive stereotypiske generaliseringer, som I til enhver tid ville vige fra, hvis det ikke handlede om fodbold. Men der hører tolerance, åbenhed og viden åbenbart ikke hjemme i jeres verden.

  Fodboldfascister.

 7. Egentlig har det ikke noget med dette indlæg at gøre, men here goes… Jeg morede mig bravt med at skrive til Flemming i går, for at understrege at tøserne fra Milan tabte til Empoli… Det giver sådan ern dejlig følelse i kroppen!!! For at opnå en så dejlig følelse igen henvender jeg mig nu til dig, for at minde om præcis det samme… Tøserne fra Milan tabte til Empoli – Der var følelsen igen! Og jo vist, det kører jo godt for United, så livet er skønt…

Comments are closed.

Scroll to Top