Categories
In Danish

Stop Rokkasho

Stop RokkashoEt godt initiativ er igen stærkt takket være musik. Jeg ville efter alt at dømme nok ikke have hørt om kampagnen “Stop Rokkasho” (som vist har kørt i et par år), hvis ikke der havde været gratis musikdownloads at hente. Men det er der, og dermed har jeg fået øjnene op for Japans tåbeligheder udi nuklear reprocessering. Hvis min lidet indgående research holder, så medfører reprocessering ganske betydelige mængder af radioaktive udslip og den rensede plutonium kan bruges til atomvåben. Ikke just et firma jeg ville have lyst til at have som nabo.

Musikken siger du? Nå jo, der er blandt andet gratis Kraftwerk. Det er selvfølgelig nummeret “Radio Activity”, der ligger klar til dig. Derudover er danske Rumpistols “Plutonium” og japanske DJ Krushs “Time to Melt” blandt andet en del af det imponerende tilbud.

Elsk musikken. Had atomkraften. Må musikkraften være med dig!

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

4 replies on “Stop Rokkasho”

Nu svarer jeg på noget, jeg kun har meget begrænset viden om, men hvor meget har du overvejet alternativerne?

Er alternativet til nuklear reprocessering ikke, at man deponerer det radioaktive affald i kløfter og sprækker over alt på Jorden, hvor det skal ligge i de næste 500.000 år?

Og er alternativet til “Had atomkraften” ikke “Fyr op under kulkraften” pt.? Kulkraft som vi ved fører til uønskede konsekvenser for miljøet.

Begrænset viden er forudsætningen for at gøre sig klog, så undskyld ikke 😉

Misforstå mig ikke – jeg hader også kulkraften. Der er tale om to onder, som vi kun for langsomt kan finde alternativer til. Jeg mener bare … Japan burde om nogen være i stand til at finde et sted at lege med vand- og vindkraft.

Had kraften. Elsk kulden. Og det stillestående samfund. 🙂

Problemet med vand- og vindkraft er bare, at det langt fra vil være nok til at dække behovet. Desuden er der også masser, der hader vandkraft pga. dens effekt på landskab og fiskebestande – ikke just 100% ‘miljørigtig’. Mht. vindkraft dækker vi i Danmark kun godt 20% af vores elforbrug, og vi er allerede i en situation, hvor vindkraften ofte er næsten værdiløs (når det blæser meget, er prisen på strøm 0, fordi vi ikke kan bruge det hele…)

Så indtil videre har vi bare ikke så vanvittigt gode muligheder for undgå at forurene på den ene eller anden måde. Og her er nuklear reprocessering ikke nødvendigvis det dårligste alternativ, bare fordi det hedder noget med nuklear…

Det kan du sagtens bilde mig ind, men jeg tillader mig nu alligevel at hade det. Problemet med Rokkasho er i øvrigt, at det atomare affald sendes til Europa, hvor det oparbejdes, for derefter at ryge retur. Det er i mine lægmandsøjne risikovillighed, der grænser til det tåbelige.

Og ja, så vil jeg sgu godt ofre et par skove eller et par fiskeracer i bytte for nedsat CO2-udslip eller radioaktive udslip og de sikkerhedsricisi, der uvægerligt er forbundet med atomkraftværker (og transport af store mængder plutonium).

Comments are closed.