Fragmenter af festival

·

·

Endelig er Roskilde Festivals nye blog i luften. “Fragmenter af festival“, kalder de den. Det er selvfølgelig en WordPress-blog. Den er en del af deres community site, som dog endnu slumrer i bedste sendetid. Det er det mest naturlige i verden, at et communitybaseret event som Roskilde Festival har en blog, hvor de både kan informere om nye tiltag, aflysninger osv.. Godt initiativ!

Jeg har kendt til bloggens komme i et par måneder (og faktisk har dette indlæg ligget og hygget sig som kladde i et par uger) og har efter utallige ordudvekslinger (undskyld!) med Adam og især Sille fået mig snuset frem til, hvordan de ville gribe det hele an. Og nu hvor jeg ser det endelige resultat, kan jeg kun sige, at jeg glæder mig til at se, hvordan det ser ud, når communitiet for alvor går i luften (på mandag?). Lidt bedre, forhåbentlig.

Derudover er det vanvittigt spændende at følge, hvordan de 80.000 RF-gæster tager imod bloggen. Åbenhed kan gøre nas, hvis der er tilpas (stop her og tænk over det lækre rim, red.) mange sure løg derude, men jeg stoler blindt på, at mine musikelskende venner ude i musikland ser det som det meget positive træk, det er!


Som det tydeligt ses i bloggens sidebar er Roskilde Festival også at finde på Flickr, YouTube, Albino Gorilla og del.icio.us, men der er dog stadig et par ting, jeg mangler lidt, nu da vi har at gøre med en musik-community-blog. Jeg er helt klar over, at der er tale om et forsøg, men med en lille times arbejde mere, kunne nedenstående gratis services have været omfavnet og implementeret i bloggens layout. Det kan selvfølgelig stadig nås…

Andre steder

Mange steder kan gøre en blog og det community, man forsøger at opbygge omkring en blog, endnu bedre. Udover de ovennævnte steder, kunne nedenstående være oplagte. Alle tingene kan selvfølgelig arbejde sammen med WordPress.

  • Hvad med communitiets eller festivalarrangørernes last.fm-grupperadio? Sådan en har de vel? Det ville være oplagt at kaste den ind i sidebaren. Altså udover linket til det i øvrigt fremragende norske hobbyprojekt Radio Festival, som spiller sange af de offentliggjorte 2007-bands 24/7. En indlejring af radio med musik tagget “Roskilde 07” eller lignende kunne være et alternativ.
  • Link til en officiel last.fm-gruppe ville også være fin. Ellers kan vi jo alle samles hos Rocklands vistnok ikke officielle gruppe “Roskilde Festival“, men da burde de stadig linke til netop den gruppe. Interwebbets måske vigtigste musik-community-site er af åbenlyse grunde et fantastisk godt sted at samle musikinteresserede.
  • Hvor er feeds fra Danmarks største musiksites? Et egentligt samarbejde med Soundvenue, Gaffa osv. er vel endvidere oplagt, når disse sites er så gode til at dække alt omkring festivalen? En blogroll indeholdende links til eksempelvis MyMusic og Soundvenue er sådan ca. det mest rigtige, hvis en vis musikkarma skal vedligeholdes.
  • Hvad med en Twitter– eller Jaikukonto (jeg hælder mest til Twitter her på grund af den simple sms-notifikation)? Min festival ville blive bedre med et pip her og der med “3 timers kø til opladning af mobiltelefoner i Agora X”, “Overvægtig tysker i nøgenbadet ved Agora Y” og den slags korte beskeder. Feedet derfra bør selvfølgelig også hives ind i bloggens sidebar – og både last.fm, Twitter, YouTube, Flickr, Albino Gorilla, del.icio.us og blog over i Jaiku.

WordPress-plugins

Nedenstående plugins er også oplagte på en blog af denne art. Et par af dem er åbenlyst ikke i brug, men et par andre er det muligvis og forhåbentlig.

  • Hvis dansk skal bruges, så burde bloggen være tosproget. Mindst. Et plugin kaldet jLanguage (lavet af danskeren Jakob Jensen) kunne med et snuptag have lavet en og samme WordPress-installation flersproget. Resten af community-delen er på engelsk, så hvorfor en (udelukkende) dansk blog – som bruger den engelske udgave af WordPress?
  • Alex Kings plugin “Share This” kunne sende sidens indlæg i rotation i hele verden – mest hvis der havde været en engelsk udgave af indlæggene selvfølgelig.
  • Selvsamme Alex King (som i øvrigt også er manden bag et rigtig godt Twitter-plugin) har desuden kreeret “WordPress Mobile Edition”. Et andet uundværligt plugin når en blog skal bruges via mobiltelefon. Husk at følge installeringsinstruktionerne!
  • De bedste videoer fra eksempelvis YouTube skal selvfølgelig også blogges. Det gøres nemmest med Viper’s Video Quicktags.
  • Jeg tager det for givet, at bloggen er tilmeldt hos Overskrift, Blogbot og Ping-O-Matic.

Derudover kunne jeg godt tænke mig at se et billede af indlæggets forfatter sammen med indlægget. Gruppeblogs er bedst, når man kan se disse billeder. Et tiltag, jeg har tænkt mig at inkorporere på WordPress DK når engang den tid kommer 🙂

Men alt i alt: Godt at se, at de omfavner blogmediet – gid resultatet havde været en tand mere gennemarbejdet og især teknisk gennemtænkt. Som Sille skriver, så har de på nuværende tidspunkt nogle tekniske problemer, men jeg er bange for, at lidt af sidearkitekturen generelt bare ikke er gennemtænkt. Hvorfor er der forskellige linkdesigns?:

“About”: http://www.roskilde-festival.dk/community/about.php
“Contact”: http://www.roskilde-festival.dk/community/contact/

Er I der, Roskiiildeeee? … Ja, næsten.