BlogTjek07-rapporten er klar

BlogTjek 07

BlogTjek07 er afsluttet, og resultater, data, pressemeddelelse og liste over deltagende blogs ligger til fri afbenyttelse.

Undersøgelsen var en stor succes. Vi havde ikke regnet med, at så mange ville tilmelde sig (ca. 440 blogejere fik ca. 3.500 mennesker til at deltage), så mon ikke vi igen forsøger at bruge lidt af vor sparsomme fritid på en opfølger næste år? Vi fik høstet nogle gode erfaringer, så det burde jo være endnu nemmere at få det i sving næste gang. Og tænk sig, at en så stor undersøgelse kan laves gratis – kun ved frivillighed garneret med en håndfuld entusiasme. Det online sociale netværk er vist en realitet.

Men allerede denne gang skal der lyde et kæmpe tak til resten af gruppen bag undersøgelsen. I er for cool!

Resultaterne af den nationale (det lyder vist lidt pompøst) undersøgelse var mange, så hent selv rapporten på ovennævnte side (den er ikke særlig lang). Hovedkonklusionen var dog , at

Den typiske bloglæser i Danmark er 34 år gammel, kvinde og bosiddende i København. Hun læser 2-5 forskellige blogs og foretrækker at de handler om noget personligt. Til daglig beskæftiger hun sig med IT og/eller kommunikation og hun har en længevarende uddannelse.

Det vil sige ikke-mig. Jeg er eksempelvis for ung, har det forkerte køn, læser for mange blogs og beskæftiger mig ikke med it/kommunikation. Men jeg bor i København (modsat da jeg startede med at læse og skrive blogs), har en længerevarende uddannelse og læser en del personlige blogs. Mest venners, dog.

Analysen af lige netop min blog – og dermed et billede af hvem DU er, må dog vente lidt. I gruppen bag undersøgelsen er der foruroligende få fuldblodsnørder, så vi må lige vente på, at en af dem får lidt tid til at lege med den side af undersøgelsen.

2 thoughts on “BlogTjek07-rapporten er klar”

Comments are closed.

Scroll to Top