Dans, Roskilde, dans!

Det bliver bedre og bedre. Årets bandoversigtRoskilde Festivalen er på vej til at blive lige så godt som det helt igennem fantastiske setup, de havde sidste år. Jeg har været lidt skeptisk indtil videre, men for sørensen da hvor giver de den gas med dancepunken, indietronicaen og elektrorocken (eller hvad det altsammen hedder).

Først fik vi Arctic Monkeys tilbage og efterhånden har de endnu mere dansevenlige bands stået i kø. Først med 120 Days, Klaxons, New Young Pony Club og The Whitest Boy Alive og nu er også The Floor is Made of Lava, Cansei de ser Sexy, Datarock og nogle belgiere, der hedder Goose kommet på plakaten. Sidstnævnte kender jeg ikke, men nu da de skriver, at det lyder som en kombi mellen Kraftwerk og Daft Punk tør jeg vist godt love, at jeg står ved ringside, når de skyder festen i gang (og deres MySpace-numre lover urimeligt godt!). Derudover er der også god fest – nu med mindre guitar – i Basement Jaxx, Tiësto og nu også Trentemøller. Nå ja, og så har jeg stadig ikke fået lyttet til Tunng, som i følge festivalsiden “læner sig op ad indietronica-scenen og bands som Four Tet og The Beta Band, men deres anakronistiske sammenstød mellem Fairport Convention og elektroniske mislyde og samples placerer englænderne i deres helt egen kategori”. Det vil jeg jo helt sikkert også kunne lide. Så mangler jeg bare, at de annoncerer The Knife (yeah right!), LCD Soundsystem, Hot Chip, The Rapture, !!!, The Fitness, Ratatat, Shout Out Out Out Out, Shitdisco, Le Tigre og Ralph Myerz & The Jack Herren Band, så behøver jeg vist kun at tage svedbånd, et par speedos og dansesko med.

Og så er vi slet ikke nået til hiphop- og ikke-danse-rockdelen af festivalen. Puuuhashish, jeg bliver helt bimlet.

Og nu vi er i musikkens verden, må jeg hellere lige tage stilling til Alanis Morissette vs. Black Eyed Peas-disputten. You go girl! En knytnæve i synet på bling-bling-chauvinisterne og intet-på-hjerte-sangerne fra BEP er supercool. Alanis, du er elsket.

Først den elendige og uoriginale original:

Og her Alanis’ parodi:

PS: Sille skriver, at de snart åbner for communitydelen af festivalsiden. Jeg glæder mig.

Comments are closed.

Scroll to Top