Categories
In Danish

Vammeltins dag

Sjældent har jeg været så heldig. Jeg har fundet mig en grund til at skrive lidt om hvor forfærdelig alt, der har noget med Valentine’s Day at gøre, er helt forfærdeligt vammelt.

Via TechCrunch blev jeg sendt til Boredworkers.com. De gør opmærksom på, at Googles logokreatører vist har haft en lidt stenet dag på arbejdet, da de skulle kreere logoet til valentinens dag i dag. Hvor sørensen blev “l” af i Google? Og hvad ind i hele hule er Googe?

Google Valentine’s Day 2007

Men for at komme til pointen. Hvor er det dog evindeligt lækkert ikke at være bekærstet på denne rædslens dag. Det giver god respekt at hade Valentine’s Day – i hvert fald i de kredse, jeg kommer. Og tak for det, for det er jo kapitalisternes opfindelse og et tegn på deres evindelige udnyttelse af bebumsede teenagedrenges kluntede forsøg på via forbrugerisme at tiltrække sig det andet køns gunst (oftest det andet køn, red.). Denne 1950’ernes store festdag, hvor markedsliggørelsen af piger (og visse arme kvinder) i uhørt grad forfladiger menneskelige relationer og ophøjer kærlighed til ren pastiche og candyfloss, er på alle måder en kvalmende oplevelse.

Problemet er bare, at nogle (ofte ganske intelligente og fornuftige) piger vist godt kan lide det, når det kommer til stykket. Ikke på den overfladiske måde, hvor de gerne vil have The Big VD Trip, men hvor romantisk negligence fra kærestens side er uforsonlig med deres egentlige, men typisk uudtalte, forestillinger om dagens forløb. “Jeg skal i hvert fald ikke have noget lyserødt bamsehjerte indhyllet i chokolader på vej til en romantisk teaterforestilling efterfulgt af badekarstur med stearinlys og champagne. Føj. Det er klamt, at romantik skal institutionaliseres på den måde”. Hvorefter en ganske almindelig aften på sofaen er ensbetydende med “Du elsker mig ikke længere”.

Ahhh. Blogs er fede. Jeg elsker at generalisere over noget, jeg ikke aner en fløjtende bæ om, og som ingen i hele verden egentlig mener for alvor. Jeg føler mig lidt som en højrefløjsblogger lige nu. Altså, hvis budskabet havde være anderledes…

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

4 replies on “Vammeltins dag”

VD…

Hej, jeg ville bare sige at jeg er enig med ham her, men da han har lukket for kommentarer, må jeg jo selv råbe op. VD er noget fanden har skabt, og hvis nogen i den anledning havde givet mig selv den mindste gave, så havde det været skilsmissegrun…

Jeg overvejede i første omgang at skrive noget lignende om julen, men den kan jeg jo desværre egentlig godt lide. Så måtte jeg jo vente til næstkommende platte forbrugsfest. Og VD er værst 🙂

Comments are closed.