D R WordPress

Takket være Lars’ indlæg på Ingeniøren er jeg blevet gjort opmærksom på, at d r WordPress, DR bruger på deres nye TV-Avis-blogs. Selv om de har gjort et stort arbejde for at skjule det. Selv om de har valgt den engelske udgave, er det jo superfedt. De burde dog nok have kigget den danske oversættelse igennem:

 1. De kalder eksempelvis “et indlæg” for “et post” – blandt andet i en meget mærkeligt tegnsat sætning: “Søg blogs der linker til dette post, på Technorati”. Nogle danskere kalder dem “en post”, men “et post” har jeg vist ikke set før.
 2. Månedsnavne står med stort begyndelsesbogstav.
 3. Reimer Bo kalder kommentarer for indlæg. Det er ikke unormalt, men det er mod de standarder, der synes at være. Standarder, som, bør det nævnes, en journalist ikke kan forventes at kende noget til. Blogkreatørerne burde derimod pointere overfor journalisterne, hvad de forskellige ting hedder. Men omtalte kreatører ser jo desværre ud til selv at være forvirrede…

Men … det er petitesser. Det supergode er nemlig først og fremmest, at de overhovedet er begyndt at blogge. Dernæst er det noget så eventyrligt forfriskende at se, at de har åbnet for social bogmærkning – der er links til del.icio.us, digg og reddit lige som de henviser folk til Technorati. Nu mangler vi bare, at de gør det samme med nyhedshistorierne. Det ville være en lige så stor åbning af Mediekolossen som at starte med at blogge.

Og lad os også slutte af med lidt mere ris (bare for ikke at blive forvekslet med en medløber):

 1. Bloggere svarer på kommentarer!
 2. Bloggere svarer på kommentarer!
 3. Bloggere svarer på kommentarer!

Ikke at forveksle med indlæg. Dem skriver bloggeren altid selv. Alternativt gæstebloggeren. Ikke gæsten.

13 thoughts on “D R WordPress”

 1. Som hardcore bruger af den danske udgave, burde du jo skrive til dem (DR) og gøre opmærksom på, hvordan man bruger WordPress 😉

 2. Jeg tror ikke så meget, at det er brugen af WordPress, der er problemet (det er jo simpelthen Så nemt ;-)), men nærmere det helt konceptuelle “at blogge”. Og der er jo flere, der har professionaliseret sig inden for det område og ved langt mere end mig. Men altså, hvis de ringer og vil have mig ud til et par konsulenttimer, såøhh… 😉

 3. Jeg ved egentlig ikke om de som sådan forsøger at skjule det. Den del af DRs sider kører jo .NET, så de er næsten nødt[1] til at have WP installationen liggende andetsteds, og så hive indholdet “manuelt” op. Underlig måde at gøre det på.

  [1] Det er de ikke, men WP virker nu engang bedst på Apache.

 4. Det kan vi sagtens sige. Deres funktion til at kalde den eksterne WordPress-installation ind i deres eget system hedder også noget med wp, så vel har de ikke gjort alt for at skjule det.

  Jeg har det bare med at punke de steder, der bevidst ikke gør opmærksom på, at de bruger gratis open source software. Det er det, den gratis software lever af, og jeg tror det ville give god street cred for DR. Nu har de omfavnet wikipedia, WordPress, del.icio.us, digg, reddit og Technorati. Jeg tror det ville være klogt at gøre eksplicit opmærksom på den slags. Der er (stadig) god hype i de steder.

 5. Ja, jeg fandt også ud af at det var WP da jeg så et billede af Jeppe Nybroes skrivebord, hvorpå man kunne se hans computerskærm med WP-dasnboard’et på :).

  Efter et lille kig i RSS-feedet fandt jeg ud af at det var rigtigt, dog bruger de version 2.0.2.

  Men ja, de har kamufleret WP godt, men det er tilsyneladende nødvendigt for at få blogs’ne integreret i sitet.

 6. Og for at gøre det rigtig interessant (for mig), så ser jeg at Mette Walsted Vestergaard, som jeg skrev speciale med, er blevet vært på tv-avisen. Det forbavser mig ikke, da hun allerede under specialeskrivningen arbejdede for Berlingske Tidende som researcher, noteskribent osv. Kort sagt, havde hun allerede infiltreret branchen.

  Det undrer mig så sandelig heller ikke, at hun er blogger (og skriver for lange indlæg, hehe), da hun kan skrive hurtigere end en hest kan rende.

  Derudover giver dig fuldstændig ret i, at det er dårlig stil, at de ikke krediterer WordPress.

 7. @Begge: Jeg tror også, de ville have gjort det, selv om det ikke var på grund af implementeringen. Det gør mange virksomheder. Hell, jeg har selv lavet sider til virksomheder, der ikke ville have det til at stå.

  Det er for så vidt ikke noget, jeg har ondt i røven over, men jeg tror rent faktisk, at det langt hen ad vejen giver mindst lige så god omtale at være åben omkring, hvilket system man bruger – især når det er open source. Når jeg får et stort firma, vil jeg flashe over for alle, at jeg bruger open source CMS (WordPress?), OpenOffice, Mozilla-produkter osv. Alle medarbejdere i min kommunikationsafdeling (som selvfølgelig bliver gigantisk) får endda et par timer om ugen til at hjælpe med videreudviklingen eller udbredelsen af disse produkter. Både for at give noget tilbage til communitiet og for at høste noget god karma 🙂

  @Søren: WP 2.0.2? Det havde jeg slet ikke set. Så må det jo være noget, de har sat i værk for et stykke tid siden. WordPress 2.0.2 udkom den 10. marts og version 2.0.3 udkom den 1. juni!

  @Mark: Woohoo, jeg er kendt! Jeg har en cyberbekendt, der kender en vært på TV Avisen, som vist endnu aldrig har været på skærmen 😉

 8. Hehe, tjek lige alle de rosende kommentarer der er i de forskellige DR-blogs om den nye TV-avis. Der er godt nok mange dygtige programredaktører derude bag tasterne…..

 9. Jeg er egentlig også ret glad for den nye stil. At Deadline stadig er Danmarks bedste nyhedsprogram er så en anden sag.

  Men du har ret – ud fra deres blogs ser det ud til, at det er et godt tidspunkt at nappe en medarbejdertilfredshedsundersøgelse 😉

  Helt seriøst, så tror jeg faktisk bare, at de hyper over at have et godt og nyt produkt i nye og gode omgivelser. Det gør gode medarbejdere, så jeg er ikke engang tippet over i selvsmagende-lejren. Endnu. Det er jo altid et issue ved virksomhedsblogs. Hvem vil have en medarbejder, der ikke er glad for sin arbejdsplads, til at skrive? Men derfor måtte der selvfølgelig godt være lidt mere skarphed her og der. Google-folkene er eksempelvis også ret glade for deres produkter 🙂

  Det er og bliver dog vigtigt, at man som læser har tillid til bloggeren – i hvert fald når vi har at gøre med virksomhedsblogs (håber ikke at det er nødvendigt, at I har tillid til mig. Så er bloggen her dødsdømt 😉 ).

Comments are closed.

Scroll to Top