D R WordPress

·

·

Takket være Lars’ indlæg på Ingeniøren er jeg blevet gjort opmærksom på, at d r WordPress, DR bruger på deres nye TV-Avis-blogs. Selv om de har gjort et stort arbejde for at skjule det. Selv om de har valgt den engelske udgave, er det jo superfedt. De burde dog nok have kigget den danske oversættelse igennem:

  1. De kalder eksempelvis “et indlæg” for “et post” – blandt andet i en meget mærkeligt tegnsat sætning: “Søg blogs der linker til dette post, på Technorati”. Nogle danskere kalder dem “en post”, men “et post” har jeg vist ikke set før.
  2. Månedsnavne står med stort begyndelsesbogstav.
  3. Reimer Bo kalder kommentarer for indlæg. Det er ikke unormalt, men det er mod de standarder, der synes at være. Standarder, som, bør det nævnes, en journalist ikke kan forventes at kende noget til. Blogkreatørerne burde derimod pointere overfor journalisterne, hvad de forskellige ting hedder. Men omtalte kreatører ser jo desværre ud til selv at være forvirrede…

Men … det er petitesser. Det supergode er nemlig først og fremmest, at de overhovedet er begyndt at blogge. Dernæst er det noget så eventyrligt forfriskende at se, at de har åbnet for social bogmærkning – der er links til del.icio.us, digg og reddit lige som de henviser folk til Technorati. Nu mangler vi bare, at de gør det samme med nyhedshistorierne. Det ville være en lige så stor åbning af Mediekolossen som at starte med at blogge.

Og lad os også slutte af med lidt mere ris (bare for ikke at blive forvekslet med en medløber):

  1. Bloggere svarer på kommentarer!
  2. Bloggere svarer på kommentarer!
  3. Bloggere svarer på kommentarer!

Ikke at forveksle med indlæg. Dem skriver bloggeren altid selv. Alternativt gæstebloggeren. Ikke gæsten.


%d bloggers like this: