In Danish

“øv” er når…

… man er supertræt, supertørstig, superstresset og superuopmærksom og drikker en KæMPE slurk af den første cola, man har fået i flere uger og får smagen af kirsebær præsenteret.

Cherry Coke blev opfundet i Helvede af selveste Satan, videredistribueret af Djævelen, solgt af Brian Mikkelsen og kun konsumeret af læskefede, bebumsede amerikanske teenagetøser med testosteronplastre mellem deres svedige baller, hvorfra deres buttede fingre føres direkte op i snuden på alle, der kommer forbi.

Jeg kan ikke lide kirsebærkola.

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.That's pretty much it, really.

 1. Jeg kan huske Cherry Coke ned i halvfemserne og troede ærlig talt, at den var gået af mode….

 2. Det burde i det hele taget bare aldrig have været på mode 🙂

  Desuden så er “gået af mode” og indholdet af et køleskab i Justitsministeriet på ingen måde uforenelige størrelser 😉

 3. “Mode” og “ministerium” er vel strengt taget ord, der slet ikke bør optræde i samme sætning.

 4. Cherry Coke er da det bedste The Coca Cola Company er kommet med… Betydelig bedre end deres Vanilla crap…

  Tør man skrive at Dr. Pepper også er godt? :p

 5. Jeg skulle lige til at skrive “jeg kunne ikke være mere enig”. Men så ville jeg lyve. Jeg tror fakkertalt ikke, at jeg kender ret mange, der er synderlig meget moderigtigere (lækkert ord, ikke?) end justitstøser (som i: Jura-studiner).

  Dermed ikke sagt, at jeg synes, at just omtalte moderigtighed er tiltalende, ej heller at “ministerium” generelt skal eller bør stå i samme sætning som “mode”. Der er ikke meget moderne organisationsstruktur over ministerierne. Tror jeg. Men de virker. Tror jeg.

 6. @Jole: Du har ret i, at vaniljefætteren er endnu mere vederstyggelig end kirsebærkusinen. Og godt gættet: Man tør helst ikke udtale sig positivt om noget så læskedrikkrænkende som Dr. Pepper 🙂

 7. Jeg kan kun erklære mig enig i at kirsebær-varianten af coca-cola, tillige med vanilie-varianten er noget klæbrigt oversødet stads… Men deres lime-variant, derimod er en helt anden sag! – Den er rent faktisk fremragende! Og pÃ¥ trods af de fejltagelser firmaet har lavet med kirsebær- og vanilie-varianterne mener jeg stadig at der kun findes en “rigtig” cola, og det er og bliver Coca-Cola Classic!

 8. Heller ikke limonadecolalæsken kan overbevise mig – men den smager trods alt bare ganske almindeligt dårligt. Til forskel fra de to andre smagsløgspredatorer. Classic er den eneste vej frem, de gange jeg colerer. Nå ja, og så har jeg lært ikke at lave en yaiks-grimasse når der bliver serveret “light”.

 9. Lime-versionen er styg! Ganske vist på en mindre vammel måde end kirsebær og vanilje – men styg, det er den! Får mig altid til at tænke på en dårlig rom & cola… En rigtig dårlig rom & cola. Bvadr! Jeg er helt klart med på classic, selvom jeg i fitnessens tegn har lært mig selv at nyde light-udgaven (man kan vænne sig til det på ca. 9 måneder… At vænne sig tilbage til classic vil nok tage ca. 25 cl.)

  Forresten: Jeg læste engang et eller andet om, at den primære mening med de forskellige varianter af cola er at ‘erobre’ hyldemeter i supermarkederne. De sælger ikke noget, men der står “Coca Cola” flere meter i træk!

 10. Se, det giver jo masser af mening! De har ganske givet ikke brugt mange penge på at smagsteste de alternative varianter, så det må jo næsten bare være et PR-stunt. Desuden mindes jeg altid om, hvor fantastisk klassikeren er, når jeg smager en af de andre. Det er jo egentlig også en slags god reklame…

 11. Er det ikke oftest folk fra gaden, der bliver hevet ind for at smage nye produkter?

  Jeg husker i hvert fald da Vanilla’en kom frem i Amsterdam, der fik man en lille flaske og et stykke papir med når man købte en burger på McD. Herpå kunne man så skrive sin mening om stadset.

 12. Ja, efter produktet er udviklet, ikke? Det smager i hvert fald sådan 🙂

 13. Nej, nej… Inden produktet bliver udviklet :p
  Well, måske ikke inden selve udviklingen, men inden produktet kommer på hylderne?

 14. Ahh. Så må forklaringen jo være, at det foregår i Amsterdam… 🙂

 15. Haha… Ja, det ka’ også være at det overhovedet ikke var vanilie der var i cola’en :p

  PS: Ka’ du så få installeret nogle smilies og i wordpress og Firefox på arbejdet 😉

 16. Nu har jeg i tre år nægtet at have grafiske smilies, men for din skyld kan jeg da godt aktivere skidtet for en kort bemærkning. Synes dog, at der går lidt for meget tivoli i den, så forvent en snarlig deaktivering…

  Firefox på arbejdet er dog helt sikkert en no-go. Desværre.

 17. Se dét var lidt bedre… Så mangler vi bare resten hvorefter vi ka’ begynde at tale om tivoli :p

  Nå, vi kom vist ud på et sidespor, så for at komme tilbage igen… Hva’ med Jolt-cola – ka’ det gå an?

 18. Jeg kan GARANTERE, at jeg aldrig plastrer sådan et humørikonhelvede ud over min side.

  Kender ikke Jolt, så det kan jeg desværre ikke svare på. Men de ligner ikke noget, jeg ville synes om.

  [Havde i øvrigt ikke troet, at et cola-indlæg ville afføde så mange kommentarer…]

 19. Jolt = masser af koffein 😉

  [Ritt troede også bare, at hun kunne plastre Kløvermarken til med boliger…]

 20. Forbrugerinfo: Jolt smager piv-elendigt, ligesom de andre varianter. På trods af stor forkærlighed for koffein, ser jeg virkelig ingen grund til at man udsætter sine smagsløg for den slags pinsler.

  @ Jonas – rart at vide, at andre end mig har fået den assosiation.

 21. …hedder det andre end jeg?

 22. Meget svært spørgsmål, du stiller der. “end” er jo styrende i første del af sætningen, hvilket naturligt afføder et “mig”, men sidstnævnte er jo også grundled i sætningen, hvilket trækker det i retning af en “jeg”-løsning. Et hurtigt opkald til Dansk Sprognævns Spørgetelefon, har dog overbevist mig om, at det er nominativ-formen (altså “jeg”), der bør benyttes i dette tilfælde (reglen om at “jeg” bør benyttes efter “som” og “der” – Håndbog i Nudansk).

  Men bare rolig, vi er ikke så højpandede her på stedet, at vi går op i den slags…

  …sprogspade…

 23. Cola generelt er noget ækelt, afhængighedsdannende, slimet bøvsevand, men skal jeg vælge er jeg efterhånden gået over til Coca Colas light-version. Den efterlader en mindre tyk belægning på tungen på længere sigt. Al anden cola kan gå hjem og lægge sig.

  Men godt, gammeldags vand er nu heller ikke noget at kimse ad.

 24. Lene Marie

  @Iben – Det hedder ‘end jeg’, men Renés begrundelse er ikke helt rigtig. Jeg vil gerne komme med en lang og interessant uddybning på et senere tidspunkt.
  Du har desuden stavet ‘association’ forkert.

  @René – Er det fordi, du er verdens mest selvironiske, at du skriver, at du ikke er ‘højpandet’?

 25. @Ricchio: I second that.

  @Lenes Marie: Det hedder faktisk “…end mig”, men “jeg har fået…”. Lang uddybning af grunden til, at “jeg” er det rigtige i denne sammenhæng, ja tak. Bare rolig, jeg tror ikke på den med, at det også bliver interessant.

  Og ja.

 26. @ Lene: Flueknepper!

  @ René: Tak for den forklaring, det havde du virkelig ikke behøvet.

 27. Og Lene – nej, der skulle strengt taget ikke have stået “den” i ovenstående sætning og kommaet skulle også have været et punktum, men det er jo umuligt at komme til at rette i dumhederne efterfølgende.

 28. Lene Marie

  Iben og René, er der nogen af os, der rent faktisk arbejder mellem 9 og 16?

 29. @Iben: Kan man ikke rette? Det kunne I da godt lige have fortalt noget før. Jeg kigger på det ved lejlighed.

  @Lene: Du må da have spist søm (her at forstå i flertalsform).

 30. Ja, ja – lidt, men efter familiære tragedier er man berettiget til, i hvert fald i et stykke tid, at bruge en vis mængde tid på forskelligt fjolleri med begrundelsen, at man skal huske at gøre de ting man er glad for mens man har muligheden. Jep, nemlig – nu bruger jeg alle mine penge og hygger mig en hel masse med en fantastisk undskyldning.

 31. … og jeg som var nervøs for at gå off-topic ved i indlæg #4 at nævne et produkt som ikke kommer fra The Coca Cola Company! :-S

 32. @Iben: Godt tænkt. Og tak for, at du anser min blog for fjolleri 😉

  @Jole: No worries. Jeg tror ikke, jeg nogensinde har haft en kommentarrække på mere end 3 kommentarer, der har holdt sig til emnet. I øvrigt var emnet mere tænkt som “irriterende ting, man gør, når man er uopmærksom” end “coca cola-produkter, der smager af tis”. Men intet er for stort eller for småt til at blive diskuteret her 🙂

 33. Selv tak. Hvad betragter du den selv som? Interaktiv, intelligensfremmende kommunikationsværktøj? For det kan vi også kalde den, men jeg hælder nok mest til fjolleri (i hvert fald de indlæg jeg kommenterer på, alt det der kræver mere tankevirksomhed holder jeg mig langt fra).

 34. Der glemte jeg et t…

 35. blandt andet – få lige den der rette-funktion til at virke:-)

 36. Hehe. Godt ord igen. Men ja, fjolleri er ikke helt ved siden af. Hvilket – som du også nævner – virker til at ramme min læserskare bedre. Mere end 30 kommentarer til et indlæg om cola kan evt. sammenlignes med de 4 kommentarer til indlægget om donorer – som både er delvist vidensbaseret og samfundsrelevant.

  Jeg skal nok forsøge at få rettefunktionen at virke, før du spammer mig helt med dine rettelser 😉

 37. @Ricco: Prøv evt. at putte 3 Mentos ned i en 2 liters Cola Ligt… Men, gør det uden for

 38. @ Iben (26) – It takes one to know one 😉

Comments are closed.

%d bloggers like this: