Windows Live Writer

Jeg kan vel ikke rigtig holde mig tilbage, når alt kommer til alt. Jeg Må også skrive om Windows Live Writer. Det virker til at være ret godt. En konklusion det ser ud til, at flere er kommet til. Meget positivt, at Microsoft for en gangs skyld både fatter at lave et ordentligt værktøj og får den ros, de generelt har lidt svært ved at få i nørdernes verden.

Først og fremmest er det ualmindeligt nemt at installere. Og det finder uden problemer din weblog, hvis du bruger WordPress eller et af de andre store blog-systemer. Desuden fylder det ikke engang 5MB. Det er jo latterligt lidt i Microsoft-regi.

Godt:

 • Nemt at installere på computeren
 • Problemfri genkendelse af weblog(-system)
 • Integration af webloggens design i editoren
 • Billeder er en drøm at arbejde med
 • Det ligner noget vi kender (dvs. Office)
 • Stavekontrol
 • Man kan pinge direkte fra WLW
 • CTRL+S samt autogem (og alle de andre klassiske Office-genveje)

(Lidt) dårligt:

 • Når man gemmer en kladde i WLW, bliver den ikke automatisk gemt som kladde i WordPress. Det er dog meget nemt at gøre manuelt.
 • Kladder gemt i WordPress kan ikke hentes ind i WLW!
 • Man kan ikke lave indlæg til fremtidig udgivelse (dvs. de bliver ikke sendt som udgivelsesklare til WordPress)
 • Mac-folk kan ikke bruge det (kan placeres under “Godt” efter behag 😉 )

Alt i alt: Jeg synes, at Windows Live Writer er bedre og mere brugbar end både ECTO og BlogDesk, som jeg begge tidligere har rost. Word 2007 fik jeg aldrig til at virke, så jeg var skeptisk før jeg prøvede at lave dette indlæg via WLW. Men det er godt og jeg kommer til at bruge det. Ofte!

13 thoughts on “Windows Live Writer”

 1. Lækkert stykke værktøj du her har fundet. Det kunne dog godt lige bruge et par tilføjelser hist og her ;).

  Men forklar min lige hvorfor M$ ikke vil annerkende PNG som et billed-format? Det er ved at være temmeligt irriterende, at det kun er GIF og JPG som eksisterer i M$’s univers.

 2. Det er det heller ikke. Det er bare de to formater, de selv har lyst til at promovere. Du kan jo bare vælge “All files (*.*)” og indsætte en png-fil – som jeg eksempelvis har gjort i nærværende indlæg 😉

 3. [quote comment=”35013″]Ja, så må vi jo bare håbe, at Vista også overrasker positivt :)[/quote]
  Hvis du har et mother-f*cker af et system, så er Vista både flot og hurtigt. Jeg har prøvet at skrive lidt om mine første erfaringer af Vista her.

  [quote comment=”35015″]Det er det heller ikke. Det er bare de to formater, de selv har lyst til at promovere. Du kan jo bare vælge “All files (*.*)” og indsætte en png-fil – som jeg eksempelvis har gjort i nærværende indlæg ;-)[/quote]
  Jeps, det ved jeg, men i mit Vista indlæg hvor jeg har brugt 8 PNG’er, begyndte det at blive lidt irriterende at vælge dette. Det er en latterlig lille detalje, som irriterer folk og som nemt og hurtigt kan løses fra M$’s side.

 4. Jeg kan ikke umiddelbart komme på flere ting, end jeg har skrevet i indlægget.

  I forhold til den indbyggede editor, synes jeg især det er offline-muligheden, der springer i øjnene. Deusuden er især billedredigering meget nemmere at have med at gøre. Til sidst har vi genkendelsen af layout allerede under redigering – og ikke kun i vinduet nedenunder, hvor der blot er tale om et preview i den online editor.

  I forhold til de andre hjælpeprogrammer, er det igen billedbehandlingen, jeg er imponeret over, og så har jeg en idé om, at mange vil være glade for Office-ligheden. Sidst, men ikke mindst, har vi også her temagenkendelsen og selvfølgelig den ualmindeligt nemme genkendelse af blogværktøjerne.

 5. Jeg er med. Det er nok lidt det samme, som om man foretrækker webmail eller vil have et emailprogram. Jeg foretrækker det sidste. Men lige med WordPress er det jo enormt lækkert og praktisk, at kunne blogge løs fra enhver computer og ikke kun den derhjemme.

  Jeg tror også, at mine ikke så IT-kyndige kolleger vil foretrække Live Writer, fordi det minder om Word.

  Jeg giver dig mht. billedbehandlingen. Den er for ringe i WordPress. Der må vi krydse fingre for at WP-teamet har det på samme måde og får integreret noget Image Magick og en bedre mulighed for at indsætte billeder/gallerier.

  Men jeg rigtig glad for at være blevet gjort opmærksom på Live Wire. Det er et lækkert værktøj.

 6. Det er netop derfor, jeg er til både-og. Førsteprioriteten må altid være, at gøre den indbyggede editor bedre, men en installerbar version vil altid have mulighed for at indeholde langt bedre faciliteter. Vi snakker jo her om nogle få kb i online versionen mod flere mb i en udgave, der kan installeres lokalt.

  Jeg regner derfor med at komme til at bruge WLW på samme måde som jeg bruger Thunderbird (dog mest Outlook 2007 i øjeblikket) derhjemme – som et langt mere brugervenligt, indholdsrigt og grafisk lækkert værktøj end online-udgaven. Det er selvfølgelig også derfor, jeg går så meget op i, at de to udgaver spiller godt sammen. Jeg ville jo eksempelvis også hade det, hvis mine e-mails blev flyttet ned på computeren, bare fordi jeg brugte en e-mail-klient.

Comments are closed.

Scroll to Top