Spamulæum

Jeg har lige holdt jubilæum: Siden jeg installerede Akismet, har den nappet 30.000 spam-kommentarer i opløbet (dvs. 30.011 lige nu). Akismet er min bedste ven. Tak Akismet. Hvis du har en WordPress-blog, har du også lyst til at bruge Akismet. Hvis du bruger WordPress 2.0+ har du allerede et plugin kaldet “Akismet” installeret, men der er kommet en nyere version siden WordPress 2.0.2 blev udgivet (hvis du har MEGET travlt kan du derfor hente opdateringen. Hvis du tværtimod har et sted mellem to og tre minutter, kan du jo lige så godt opgradere til WordPress 2.0.3, hvor den nyeste version er inkluderet). Sådan gør du:

  1. Få en Akismet-API. Du skal bare tilmelde dig på WordPress.com. Du behøver ikke engang oprette en blog. Du skal bare vælge, at du kun skal bruge et brugernavn, når du registrerer dig. Efter aktivering får du tilsendt en e-mail, hvori du kan finde en “API Key”. Det nummer skal du bruge i punkt 3.
  2. Hvis du ikke allerede har installeret Akismet-plugin (nyeste udgave er 1.15), skal du downloade det her og gemme det under /wp-content/plugins/.
  3. Aktiver plugin. Du har nu fået et nyt menupunkt under plugins kaldet “Akismet-indstillinger”. Der skal du skrive din API-nøgle og trykke på “Opdater API-nøgle”

Så er du også beskyttet med verdens bedste spam-dræber.

3 thoughts on “Spamulæum”

Comments are closed.

Scroll to Top