Categories
In Danish

Spamulæum

Jeg har lige holdt jubilæum: Siden jeg installerede Akismet, har den nappet 30.000 spam-kommentarer i opløbet (dvs. 30.011 lige nu). Akismet er min bedste ven. Tak Akismet. Hvis du har en WordPress-blog, har du også lyst til at bruge Akismet. Hvis du bruger WordPress 2.0+ har du allerede et plugin kaldet “Akismet” installeret, men der er kommet en nyere version siden WordPress 2.0.2 blev udgivet (hvis du har MEGET travlt kan du derfor hente opdateringen. Hvis du tværtimod har et sted mellem to og tre minutter, kan du jo lige så godt opgradere til WordPress 2.0.3, hvor den nyeste version er inkluderet). Sådan gør du:

  1. Få en Akismet-API. Du skal bare tilmelde dig på WordPress.com. Du behøver ikke engang oprette en blog. Du skal bare vælge, at du kun skal bruge et brugernavn, når du registrerer dig. Efter aktivering får du tilsendt en e-mail, hvori du kan finde en “API Key”. Det nummer skal du bruge i punkt 3.
  2. Hvis du ikke allerede har installeret Akismet-plugin (nyeste udgave er 1.15), skal du downloade det her og gemme det under /wp-content/plugins/.
  3. Aktiver plugin. Du har nu fået et nyt menupunkt under plugins kaldet “Akismet-indstillinger”. Der skal du skrive din API-nøgle og trykke på “Opdater API-nøgle”

Så er du også beskyttet med verdens bedste spam-dræber.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

3 replies on “Spamulæum”

Comments are closed.