Categories
In Danish

Spamulæum

Jeg har lige holdt jubilæum: Siden jeg installerede Akismet, har den nappet 30.000 spam-kommentarer i opløbet (dvs. 30.011 lige nu). Akismet er min bedste ven. Tak Akismet. Hvis du har en WordPress-blog, har du også lyst til at bruge Akismet. Hvis du bruger WordPress 2.0+ har du allerede et plugin kaldet “Akismet” installeret, men der er kommet en nyere version siden WordPress 2.0.2 blev udgivet (hvis du har MEGET travlt kan du derfor hente opdateringen. Hvis du tværtimod har et sted mellem to og tre minutter, kan du jo lige så godt opgradere til WordPress 2.0.3, hvor den nyeste version er inkluderet). Sådan gør du:

  1. Få en Akismet-API. Du skal bare tilmelde dig på WordPress.com. Du behøver ikke engang oprette en blog. Du skal bare vælge, at du kun skal bruge et brugernavn, når du registrerer dig. Efter aktivering får du tilsendt en e-mail, hvori du kan finde en “API Key”. Det nummer skal du bruge i punkt 3.
  2. Hvis du ikke allerede har installeret Akismet-plugin (nyeste udgave er 1.15), skal du downloade det her og gemme det under /wp-content/plugins/.
  3. Aktiver plugin. Du har nu fået et nyt menupunkt under plugins kaldet “Akismet-indstillinger”. Der skal du skrive din API-nøgle og trykke på “Opdater API-nøgle”

Så er du også beskyttet med verdens bedste spam-dræber.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

3 replies on “Spamulæum”

[…] Min blog er ikke særligt hårdt ramt, alligevel har Akismet – et automatiseret spamfilter – siden jeg satte det op for 3-4 måneder siden, i dag sat spamkommentar nr. 1.000 i karantæne. Det var en kommentar til indlægget “Vil De have en normal famile?“. En jubilæums-spam skal selvfølgelig have lidt ekstra opmærksomhed – og I får derfor her spam-kommentaren i sin fulde ordlyd (alle links er naturligvis fjernet): free handjobfree teen handjobhandjob modelshandjob video galleryamateur handjobsthe hetero handjob fan clubblack handjob teenmature handjob videosister handjobfast handjobclothed handjobblack gallery handjob moviemassage parlor handjob videohandjob freehetro handjob fanhome movie handjobhardcore handjobskinky handjobhandjob movie thumbnail galleryhandjob searchhandjob blogbobco handjobfree handjob clips no pop upsasain massage handjob videohandjob movies for free.strickly handjob picshandjob movies amateurhot girl handjob movieslong handjob moviesfree handjob cum videos […]

Comments are closed.