Blog fra Word

I den næste udgave af Microsoft Word bliver det muligt at blogge direkte fra Word. Helt uden at deres Word-formattering knækker halsen på din side. Det siger de i hvert fald selv. De understøtter selvfølgelig deres egne blog-systemer, men også Blogger og – vigtigst af alt – også metaWeblog API, som kan bruges med WordPress. Det kan Blogger API for så vidt også, men jeg bruger selv altid metaWeblog API, når jeg leger med diverse blogudgivelsesværktøjer som Ecto, Flock og Performancing. Hvis de virkelig formår at lave noget ordentlig HTML i Word bliver det ret revolutionerende. Det giver bloggeren alle de værktøjer, vi kender fra Word, hvilket kun kan gøre skriveprocessen nemmere og mere overskuelig. Og ALT for mange bloggere kunne godt bruge stavekontrol/autokorrektur/osv. under skrivningen. Indtil Word 2007 ligger på din computer, kan du i stedet kigge forbi Orangoo – det er bedre end ingenting!

14 thoughts on “Blog fra Word”

 1. Tak for info – og linket til Orangoo – lige hvad jeg havde brug for!

  De bedste ønsker

  Halina

 2. @Halina: Hvis det især er til at blogge med, du har glæde af lidt stavekontrol, kan du forsøge dig med programmet BlogDesk, som er optimeret til WordPress, og som kan udbygges med dansk stavekontrol.

  @Maltesen: Jeps. Du kan også forsøge dig med BlogDesk eller eventuelt installere Performancing-udvidelsen til Firefox i første omgang – men så foregår det dog uden stavekontrol. Men det skulle virke til at afprøve det tekniske 🙂

 3. STOR TAK endnu en gang – nu har jeg prøvet Blogdesk – og det er jo supergodt, af flere årsager (både stavekontrol, mulighed for at arbejde offline, og mulighed for nemt at lave en ekstra backup).

 4. René kan nedsætte sig som hemmelig “onkel Bjørn” i den anden ende med babyovervågning og rådgivning til sine babes på de hjemmesider de færdes på. Det gør han måske allerede sammen med Halina?

  Jeg har ikke fundet ud af, at lave backups af kommentarerne på min blog. Hvordan gør jeg det? Nu da I alligevel er der ulovligt kan I lige så godt gøre lidt gavn indtil I bliver fjernet med magt.

 5. Tag ikke fejl af “onkel Bjørn”. Hans perverse adfærd og tilstedeværelse er uønsket og ulovlig.

  PS: Din kommentarliste er blevet grim med de store oplysninger om browser og system. Og det er ikke fordi jeg ikke har råd til en xp.

 6. Ja, sørme om ikke IE ikke læser det forkert og skriver det med meget stort. Det må jeg jo kigge på på et tidspunkt.

 7. @Jeppe: Heh!

  @Antispin: jeg glemte at svare på et par af de ting, jeg kunne forstå.

  1. Backup. Jeg plejer at bruge funktionen “backup” 😉

  2. Så vidt jeg ved, er der seriøse sikkerhedsproblemer med Windows 98, som giver andre adgang til systemet (åhh-åhhhh). Nu da du føler dig overvåget af sådan ca. alle mennesker i verden, så burde du måske investere i en mere sikker løsning – det har du jo åbenbart råd til. Den sikreste løsning ville dog nok være en Mac eller Linux. Hvis du vil lege med Linux, kan jeg anbefale Ubuntu 🙂

  3. Onkel Bjørn-snakken fatter jeg ikke en grøn trold af. Dog er jeg ret sikker på, at det ikke er noget jeg gør – og slet ikke med Halina (undrer mig i stedet meget over, hvorfor hun skulle hives ind i din formodede nyeste tilsvining af mig?)

 8. 1. Plejer du at bruge det link? !! Mystisk. Det kan jeg ikke engang.

  2. Jeg skrev, at jeg ikke har råd til xp. Har overvejet Linux, men hvad så med alle mine windowsbaserede programmer? De skal kunne køre.

  3. Det er måske en sort trold og de er farlige. Måske Jeppe kan bekræfte.

 9. 1. Nej, som skrevet bruger jeg funktionen “backup”. Jeg har aldrig sagt, at jeg bruger det link 🙂 Men du minder mig om, at backup-funktionen ikke er inkluderet på WordPress.com. Men det kommer. Desuden tager WordPress.com selv adskillige backups, så det behøver du ikke bekymre dig om. Hvis du stadig gerne vil have kopier på din egen computer, kan du jo hente skidtet ned med en feedreader. Dine feeds: Indlæg / Kommentarer.

  2. Det meste kan også fås til Linux. Det skal være et meget specielt program, hvis der ikke findes noget lignende til Linux.

  3. Så for helvete! 🙂

 10. 1. Jeg bruger en feedreader.

  2. Jeg har et par specielle programmer og synes det er bøvlet at skulle transformere mine mange data hvorved jeg sikkert mister noget grafisk indhold.

Comments are closed.

Scroll to Top