Categories
In Danish

Det 21. århundrede har ramt sundhedsvæsenet

… og det endda i form af ingen ringere end Lars Løkke Rasmussen. Ifølge Politiken vil han nu indføre et ensartet system for patientjournaler på alle landets sygehuse. I ved, det dersens IT. Det er jo egentlig meget betryggende, hvis alle læger kan se, hvad en patient har fejlet. Det skal blive spændende at se, om de private sygehuse bliver underlagt samme regler for IT og om de offentlige sygehuse får nogle penge til at indføre et nyt system. Hvis begge dele kan bekræftes, har Løkke begået sig en lille genistreg. Der er nu ikke noget så livsbekræftende som centraliserede, planpolitiske tiltag fra en liberal regering 🙂

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

2 replies on “Det 21. århundrede har ramt sundhedsvæsenet”

dog utroligt at systemet har eksisteret i mange andre EU-lande i mange år, men som sædvanligt er vi håbløst bagud på sundhedsområdet herhjemme.

Ja, det er altså ret pinligt. IT-foregangsland min bagdel. Sundhedsvæsenet er et af de områder, hvor det er allervigtigst, men det var åbenbart vigtigere at få en mp3-løsning på bibliotekerne. Nå ja, eller at lancere Amanda i sin tid 🙂

Comments are closed.