Categories
In Danish

Sultne børn – ikke kun i Afrika

UNICEF har i dag offentliggjort rapporten “Progress for Children” (pdf), som tager fat i underernæring i 3. verdenslande. Den danske afdeling skriver blandt andet i en kort artikel, at “[m]ere end en fjerdedel af alle børn under fem år i udviklingslandene er undervægtige”. Det vil sige ca. 146 mio. børn. Det medfører, at 5,6 mio. børn dør om året på grund af dårlig ernæring. Skræmmende tal, som burde få enhver til at stoppe op og tænke lidt over andelen af fejlernærede børn i vores del af verden. En unødvendigt stor del er overvægtige. Vi er overvægtige fordi … vi kan. 3. verdensbørnene er undervægtige fordi vi gennem mange år har været ligeglade med dem. Lige som deres egne regeringer nogle gange er. Det er skræmmende. En vigtig ting at lægge mærke til er også, at halvdelen af de omtalte børn er fra Bangladesh, Indien og Pakistan. Lande som ikke har den store appel i befolkningen i disse år, hvor Afrika er det helt hippe cafe latte synd for dem samtaleemne. Vi er vokset op med, at det er synd for negerbørnene, men de er altså ikke alene. Langt fra. Nu vil du gerne herhen.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.