Endnu en ikke-historie?

Politiken skriver i dag (det vil faktisk sige sent i aftes): “Unge indvandrere overrepræsenteret i dødsulykker“. Det er vist nærmest endda fakta, og så er der jo ikke mere i den historie. Eller, det vil sige, at der er ikke rigtig nogen, der ved noget om det, men en ud af tre adspurgte organisationer vurderer “…at indvandrere til en vis grad er overrepræsenteret” – selv om de ikke tør give et konkret bud. Men meget atypisk vil Politiken åbenbart have denne historie om indvandreres dekadence. De har selvfølgelig snakket med et par eksperter. Den ene fortæller, at hvis problemområderne havde “…været befolket med unge danskere med samme sociale miks af arbejdsløshed, lav eller ingen uddannelse, bil som livsform og så videre, ville de formentlig optræde i samme omfang i ulykkesstatistikkerne”. Med andre ord, så er historien bag, at unge med lav uddannelse og bil som livsform muligvis er overrepræsenterede i dødsulykker. No shit, Sherlock! Lederen af den århusianske kampagne når også lige at lave en gedigen generaliserings- og fordomssviner, idet hun siger: “De pågældende unge står typisk uden for arbejdsmarkedet og andre dele af samfundet. Men det betyder ikke, at de ikke har ressourcer. De kan for eksempel ofte få en rigtig flot BMW ud af et gammelt vrag på deres fætters værksted”. Ja sikke dog, de har ressourcer. Det er godt nok mærkeligt, hvis de ikke tager imod kampagnen med kyshånd.


Posted

in

by

Comments

6 responses to “Endnu en ikke-historie?”

 1. Jakob avatar

  Lyder til at vores århusianske ven har spillet lidt for meget Mujaffa i sin arbejdstid. Dejligt er det dog at se, at de ressourcesvage mennesker (fortrinsvis invandrere – aabenbart) har sagtens kan begaa sig i cyberworld (http://www.streetracing.dk) – saa er de jo ikke helt tabt paa gulvet!!

 2. René avatar

  Præcis. Vi skal jo bare være glade for, at de både kan streetrace og lave fede BMWer 🙂

 3. Jonas avatar

  Jeg så godt overskriften, men fik ikke læst artiklen. Det vil jeg nu overveje – for dén er da en god historie! “Politiken i selvsving på grund af manglende manglende data”.

  Hvad skal man med fakta, når man har en god overskrift?

 4. René avatar

  Deres søskendeforhold til Ekstra Bladet er begyndt at vise sig…

 5. Maltesen avatar

  Måske er årets agurkesæsonen måske bare startet lidt tidligt i år 😉

 6. René avatar

  Det virker grangiveligt sådan 🙂