Endnu en ikke-historie?

·

·

Politiken skriver i dag (det vil faktisk sige sent i aftes): “Unge indvandrere overrepræsenteret i dødsulykker“. Det er vist nærmest endda fakta, og så er der jo ikke mere i den historie. Eller, det vil sige, at der er ikke rigtig nogen, der ved noget om det, men en ud af tre adspurgte organisationer vurderer “…at indvandrere til en vis grad er overrepræsenteret” – selv om de ikke tør give et konkret bud. Men meget atypisk vil Politiken åbenbart have denne historie om indvandreres dekadence. De har selvfølgelig snakket med et par eksperter. Den ene fortæller, at hvis problemområderne havde “…været befolket med unge danskere med samme sociale miks af arbejdsløshed, lav eller ingen uddannelse, bil som livsform og så videre, ville de formentlig optræde i samme omfang i ulykkesstatistikkerne”. Med andre ord, så er historien bag, at unge med lav uddannelse og bil som livsform muligvis er overrepræsenterede i dødsulykker. No shit, Sherlock! Lederen af den århusianske kampagne når også lige at lave en gedigen generaliserings- og fordomssviner, idet hun siger: “De pågældende unge står typisk uden for arbejdsmarkedet og andre dele af samfundet. Men det betyder ikke, at de ikke har ressourcer. De kan for eksempel ofte få en rigtig flot BMW ud af et gammelt vrag på deres fætters værksted”. Ja sikke dog, de har ressourcer. Det er godt nok mærkeligt, hvis de ikke tager imod kampagnen med kyshånd.