All We Hear is Radio Shevy

Efter at have hørt om begyndende idéer og diverse tiltag engang i foråret, kom det som lidt af en overraskelse, at jeg havde glemt alt om det igen. Eller, det vil sige, jeg var overrasket over, at jeg ikke havde sørget for en instans, der kunne minde mig om det. Men så er det jo godt, at vi har Torben Sangild til at fortælle os, at Pandora er oppe at køre på fulde omdrejninger. Jeg har nu også kreeret en flok radiokanaler lige efter min smag. Nogle af dem kommer jeg efter al sandsynlighed aldrig til at bruge, men det var lige så sjovt. Et par stykker kunne dog nemt gå hen og blive store hits her matriklen, for de er ved at være rigtig godt skåret til. Desuden er jeg allerede blevet godt og grundigt belært af musikkens svar på en encyclopædi. Hvor er der dog utroligt mange bands, jeg ikke kender, som er helt suveræne. Jeg har lavet følgende kanaler:

 • Bass to Basic Lavet ud fra: Bob Sinclar, Masters at Work, Chemical Brothers, The Prodigy…
 • Grinding Gangsters Lavet ud fra: Gravediggaz, Dizzee Rascal, Wu-Tang Clan, Xzibit, Busta Rhymes…
 • Jazzatronic Jam Lavet ud fra: Jaga Jazzist, Banzai Republic, St. Germain, Big Bang…
 • Mancunian Castle Lavet ud fra: Happy Mondays, Joy Division, New Order, 808 State…
 • Sampledelia Rhyming Lavet ud fra: cLOUDDEAD, The Residents, Cypress Hill, Anti-Pop Consortium…
 • Soundscape Cravings Lavet ud fra: Four Tet, Boards of Canada, Prefuse 73, M83, Sigur RÃæ’³s…
 • Synthetic Sonority Lavet ud fra: 45 Dip, The Crystal Method, Asian Dub Foundation, Mouse on Mars…

I løbet af weekenden har jeg især lyttet til “Soundscape Cravings”, som er den genre jeg i øjeblikket nyder mest, men som ogsÃ¥ er den genre, hvor jeg trænger til mest oplæring. Det klarer Pandora 🙂

19 thoughts on “All We Hear is Radio Shevy”

 1. Det er nogle sjove kategorier du har, der umiddelbart virker lidt heterogene – men det er måske bare fordi jeg tænker musikken anderledes end du gør. Hvad er det fx der gør at Prefuse 73 hører hjemme i Soundscape Cravings? Eller at The Residents hører hjemme blandt de alternative hiphop’ere?

  Nåmen i hvert fald lader det til at du har en glimrende musiksmag! 😉

  Tjek i øvrigt Cannibal Ox og Dälek ud, hvis ikke du allerede kender dem.

 2. Du har ret i, at det kan virke lidt heterogent. Men heldigvis har de i Pandora så tilpas mange måder at beskrive musikken på, at det rent faktisk virker. Prefuse 73 passer faktisk fantastisk godt ind i de andre småsyrede lydlandskaber i “Soundscape Cravings”.

  The Residents var også en af de gange, hvor jeg tænkte “mon det går?”. Som du selv nævner, så er der tale om alternativ hip hop. Det er dog ikke med tryk på hip hop, og Pandora havde det med at finde noget meget almindeligt hip hop frem, før jeg satte The Residents’ obskuriteter ind også. Det var et forsøg på at overbevise Pandora om, at det netop ikke bare skulle være “yet another hip hop radio”. Det virker ok, men måske jeg skulle forsøge med noget, der rammer lidt bedre. Mit problem er bare, at jeg ikke kender nogen, der er i nærheden af cLOUDDEAD – og det er faktisk lige nøjagtig den slags, jeg gerne vil ramme. Jeg vil godt gå med til at kalde deres musik for hip hop (for det gør de fleste, der prøver på at indramme dem), men det er svært for en musik-ukyndig som mig at lave en cLOUDDEAD-radiostation.

  Cannibal Ox fik en hel masse spin-time på mit anlæg for et par år siden, og jeg sagde til mig selv: “Det her er det nye store. Jeg elsker dem. Husk nu at købe et par skiver med dem før du sletter disse ulovlige mp3-filer eller computeren går ned”. Så gik computeren ned og jeg glemte alt om musik i et stykke tid. Det betød, at jeg overhovedet ikke har lyttet til dem de sidste par år. Det vil jeg helt sikkert gøre noget ved. Godt spottet!

  Dälek har jeg til gengæld aldrig hørt om, men efter hvad jeg kan forstå af de ting, jeg kan finde på interwebbet, så passer de jo som fod i hose i “Sampledelia Rhyming”. Glæder mig til at høre dem. Tak for tippet.

 3. Hvis du vil have noget mere i stil med cLOUDDEAD kan jeg fx anbefale Sole, Man’s Best Friend, The Bug vs. The Rootsman, DJ Rupture, Madvillain, General Patton og muligvis Saul Williams.

  Det var lidt hurtig namedropping, håber du kan bruge det til noget.

 4. (“muligvis” foran Saul Williams betyder at det ikke er sikkert at han er noget for dig – han er lidt svingende, men når han er bedst er han fantastisk)

 5. Yiiiiiiir! Det er super-duper fantastisk. Der er ikke noget som omfattende namedropping fra folk, der ved, hvad de snakker om. Jeg kan HELT sikkert bruge det til noget.

  Igen tak!

 6. Indlægget er heller færdigt – endnu – da jeg lige vil tilføje nogle flere stationer, før jeg vil rette takken til de rette personer 😉

 7. Haha. Lige præcis. Det er sÃ¥dan, den kage skal skæres  – hvis det var her du fik inspirationen. Ellers er det selvfølgelig Torben, der skal have et link kastet i nakken 🙂

 8. En ting har undret mig lidt ved Pandora, at man ikke udviger butikken, så der kan vælges mere nordisk musik fra Danmark, Norge og Sverige.

  Derfor er jeg gået i gang med at forfatte en mail til dem, der har lavet Pandora med et forslag om nordisk musik 🙂

 9. Wow, kendte ikke Pandora før, ret imponerende. Det er noget lignende Last.fm prøver at lave.

  Jeg kan li’ det polerede interface på Pandora, og med den Big Brother agtige model Last.fm har, så er der nok mange der vil vige tilbage fra at bruge den service. Bortset fra det, så er Last.fm er altså ufattelig stærk på community siden, bla. pga. af “overvågnings” faciliteterne. F.eks. kan man synce sin iPods “Sidst Afspillet” med Last.fm, det er altså en fantastisk feature, som jeg benytter mig af.

  At The Residents skulle være Hip-Hop, den er ny for mig – men med deres pioner indsats indenfor sampling og cut-up kan de bestemt ikke underkendes at have været en inspirations kilde for Hip-Hop. Sjovt minder de de nok mest om East Coast, selv om The Residents MÃ… komme fra San Fransisco området. Andre, overraskende, inspirationer for Hip-Hop’en er andre klart “hvide” kunstnere (går udfra at The Residents også er “crackers”), som Kraftwerk og Brian Eno/David Byrne projektet “My Life In The Bush Of Ghosts “.

  En gang troede nogle iøvrigt at The Residents var The Beatles, pga. af deres ukærlige hip til The Beatles, “Meet The Residents” fra 1974. Mig bekendt er The Residents STADIG ukendte.

  Jeg så dem forøvrigt “live” i København i 1981 eller deromkring, selv om jeg naturligvis IKKE aner HVEM der rent faktisk stod på scenen, de var som sædvanlig iført masker. Det var lige efter E-MU systems Emulator, den første “brugbare”, dvs. transportable, sampling synthesiser var kommet på markedet, deres plader fra dengang (Mole Trillogien) har et tak til E-MU systems skrevet på coveret. Og de nævnte selv at det først var efter Emulatoren kom på markedet at de blev i stand til at spille live.

  Ellers har vi vist ret ens, omend yderst heterogene, musiksmage.

  Hmm, kræver Pandora IKKE en korrekt US ZIP kode før man kan registrere…

 10. Jeg er helt enig med både dig og Torben Sangild i, at The Residents ikke er hip-hop. Jeg er også helt enig med dig i, at de er pionerer ineden for sampling og cut-up, og det var netop det jeg manglede noget mere af i stedet for en omgang “Black Booty Bitches Motherfucking Hos” med absolut ingen samplings.

  Og jo, jeg bor jo i 1663 Kbh. V, så det var jo meget naturligt at flytte til 16630 i Pandora-sammenhæng. Det er i øvrigt Cresson, Pennsylvania – en by med 1,631 indbyggere, 726 husholdninger og 426 familier 🙂

 11. Hydr…Enig…

  For tiden er DangerDoom – The Mouse And The Mask, en ofte gæst på min iPod. Se DET syntes jeg er Hip-Hop.

 12. hvis du er til alternativ hiphop så kan du ikke komme uden om alias, handsomeboy modeling school, deltron 2000, dangermouse and gemini, prince paul, boom bip, kool keith (og hans mange aliaser, ved ikke hvad de står listet under hos pandora: black elvis, dr. octagon), jurrasic five, people under the stairs, aesop rock, company flow og el-p, mr. lif, hezikial, floetry, jean grae, mos def, talib kweli og blackstar, quannum spectrum, dj shadow, blackaliciuos, lifesavas, latyrx, lateef the truth speaker, cold cut…. jeg kunne blive ved. Håber du finder det brugbart.

  regards

 13. Kunne du blive ved? Det må jeg nok sige – jeg blev helt forpustet af at læse den liste, du allerede er kommet med.

  Noget af det hører jeg allerede, noget af det har jeg hørt lidt af her og der, men det meste har jeg vist aldrig hørt omtalt. Men det har jeg snart.

  Tak for tippene 🙂

Comments are closed.

Scroll to Top