Få mænd på bibliotekerne

Et af dagens mest omdiskuterede emner ser ud til at være mænds tendens til at holde sig væk fra bibliotekerne. I morges var der et indslag i tv fra Løgstør Bibliotek, som har kreeret et “Mandehjørne” og jeg har lige modtaget (endnu) en “æjjj-hvor-er-folk-fra-dansk-folkeparti-dumme-e-mail”. Det er jeg meget tilfreds med, for det handler om DFs energipolitiske ordfører, Aase D. Madsen. Hun skulle efter sigende være “uddannet indenfor revision”. Det fremgår tydeligt af følgende korte bemærkning fra folketingssalen, hvorfor hun ikke har skabt sig en glorværdig karriere inden for revisionsbranchen: Kilde: Folketinget itself

(Kort bemærkning). Aase D. Madsen (DF): Med hensyn til de unøjagtigheder, som ministeren sagde jeg var kommet med, vil jeg gerne sige, at jeg står her med en udskrift fra en kilde, og det er en kultur- og fritidsaktivitetsundersøgelse fra 1998 i en brochure, som ministeren selv har udgivet. I 1997 var antallet af bogudlån 72.332.000, i 1998 var det faldet til 61.000.871. Og med hensyn til, hvem der kommer på bibliotekerne, og hvem der ikke kommer, er der en tabel 18 med en gruppe delt ind efter alder, og dér står, at 39 pct. af den mandlige del af befolkningen aldrig kommer på bibliotekerne, og at 30 pct. af den kvindelige del af befolkningen, altså fordelt gennemsnitligt over alder, aldrig kommer der. Og når jeg lægger mænd og kvinder sammen – det skal man være lidt forsigtig med, men på det her område tør jeg godt – så giver 39 pct. af mændene og 30 pct. af kvinderne befolkningen tilsammen, og det må være 69 pct. Tager jeg fejl?

Ja, det gør du. Men du tog givetvis ikke fejl, da du skulle vælge parti. Såmænd.

5 thoughts on “Få mænd på bibliotekerne”

  1. Personligt er jeg meget glad for at gå på det lokale bibliotek, hvor jeg nyder at bruge tid på at læse i bøger, som jeg ellers ikke ville få læst. Gerne suppleret med en god kop kaffe.

  2. Jeg er også selv fast gæst på biblioteket. Jeg gætter på, at vi snakker om Sundby Bibliotek lige nu, og jeg må altså sige, at jeg godt kunne bruge et lidt større udvalg af bøger, som man kunne gå og kigge på og snuse til 🙂

    Det er ikke helt det samme at bestille en bog via hjemmesiden.

  3. Jeps. Forholdne er dog blevet bedre efter det flyttede fra Amager Centret, hvor det havde til huse førhen. Dengang var luksus, at man kunne stå oppe på etagen og følge med i byggeriet af Amagerbro st, hvor metroen kører forbi.

  4. Hmm, bibliotekerne er måske et godt score-sted? 😉
    Well, kommer der nu jævnligt – og jeg snakker også om Sundby – men for det meste kun lige ind og ud for hurtigt at hente de CD’ere jeg har bestilt over nettet.

Comments are closed.

Scroll to Top