WordPress 1.5 på dansk

I weekenden fik jeg oversat WordPress 1.5 til dansk … sådan da. Som det kan ses på disse sider, er ikke alle tekststrenge oversat til dansk, når Kubrick-temaet bruges. Alt skulle dog være i fineste orden når det gamle tema bruges i stedet. Oversættelsen er en del af WordPress Localization og det er derfra jeg får filen, der skal oversættes. Jeg har derfor valgt at vente med at rode mere rundt med det, til der kommer en nyere POT-fil. Jeg har desuden fundet en fejl i oversættelsen, men jeg mangler lidt hjælp, for poEdit er gået i hårdknude på min maskine. Jeg vil derfor være meget taknemmelig hvis en eller anden gider gemme da_DK.po som .mo-fil for mig. Det kan gøres med et snuptag vha. poEdit eller gettext msgfmt. Takker og bukker (Update 27/1 @21:20: .mo-filen er nu opdateret). Den nuværende da_DK.mo er endnu ikke officiel, af den simple årsag at WP 1.5 ikke er det + de ovenstående problemer. Brug den dog bare allerede nu, hvis du har lyst – også selv om du bruger en ældre version af WordPress. Du får på den måde de samme oversættelser som her på siden, hvis du bruger Kubrick. Hvis du bruger standardtemaet (eller en tæt slægtning) burde alt blive oversat. Det eneste du skal gøre, er:

 1. Hent da_DK.mo
 2. Gem den på din server under /wp-includes/languages/
 3. Angiv dansk som standardsprog i wp-config.php: Indsæt define ('WPLANG', 'da_DK'); i stedet for define ('WPLANG', '');

6 thoughts on “WordPress 1.5 på dansk”

 1. Hallo, I am sorry for writing here, but I need to know some of your main search engines and directories in Denmark. Please can U send it to me? I do not understand danish, so it is everything extremly difficult for me. Anyway. Thaxx a lot.

 2. Hej René,
  Med hensyn til at få denne danske version af wp til at virke så giver det mig lidt problemer. Jeg har fulgt alle instrukser og lagt de forskellige filer de rigtige steder men jeg kan desværre ikke få det danske interface til at virke. Har du eventuelt nogle ideer til hvad jeg gør galt. Er der noget der skal instaleres?

  Send meget gerne en mail til mig

  hilsen

  Asbjørn

  PS synes det er et konon initiativ at du har lavet en dansk oversættelse 🙂

 3. Jeg tager den lige her for at andre kan få nytte af hjælpen (hvis det er nogen hjælp, selvfølgelig 😉 ).

  Først og fremmest håber jeg, at du har hentet filen på den nye placering, så den er så opdateret som muligt. Dernæst må jeg sige, at hvis de tre skridt er fulgt til punkt og prikke, så burde det virke. Tjek lige at du har fået uploadet den reviderede version af wp-config.php. Hvis du ikke kan finde ud af, hvor det går galt, kan du eventuelt sende din wp-config.php til mig, så kan jeg tage et kig på den. Indsæt eventuelt indholdet af den her som kommentar. Husk at slette kodeordet til databasen (og eventuelt endda også brugernavnet), så vi ikke alle sammen kan bruge din mors database 😉

 4. Læg også mærke til, at standardtemaet ikke er på dansk selv om du får .mo-filen til at virke. Jeg er dog lige blevet færdig med oversættelsen af temaet, men det er ikke pakket sammen i én fil endnu. Hvis du gerne vil have bruge det, kan du følge linket til temaet på https://renecnielsen.com/wordpress-paa-dansk/ og hente temaet fil for fil. Det nemmeste er nok at overskrive de nuværende temafiler. Dvs. at du skal placere de hentede filer i ‘http://soebjerggaard.com/wp-content/themes/default’. Filerne i undermappen ‘images’ er de samme, så dem behøver du ikke hente og overskrive.

  Held og lykke med det 🙂

 5. hej shevy,
  undskyld jeg ikke svarer før nu. Jeg troede jeg fik en autogenereret email når der kom et svar 🙂
  Nu er websiden på dansk og mange tak for hjælpen. SUPER 🙂

  Jeg har stadig ikke fået admin interfacet til at være på dansk men det kigger jeg på igen senere. Det vigtigste er at selve hjemmesiden er på dansk, igen mange tak for hjælpen.

  /asbjoern

Comments are closed.

Scroll to Top