Nye bløde varer

Jeg er hermed konverteret til WordPressismen fra pMachinismen. pMachine stoppede for flere måneder siden med at udvikle deres bloggersoftware og jeg har siden overvejet at tage det drastiske skridt. Hurtigt fik jeg overbevist mig selv om, at WordPress ville være det rigtige valg, men de havde ikke en funktion, der kunne importere mine indlæg fra pMachine. Siden er der kommet et plugin, der kunne tage sig af den sag, så nu skulle det være. Det tog dog længere tid end beregnet, og alt gik ikke ligefrem smertefrit. For det første blev alle tidsstemler på mine indlæg flyttet to timer. For det andet blev mine indlæg krediteret til en anden bruger en mig (dvs. til brugeren Shevy – ikke admin). For det tredje blev æ, ø og å oversat til mærkelige tegn. Disse ting har jeg siden rettet så godt jeg lige gad og havde tid til. Senere går jeg det muligvis igennem igen, men jeg tror det ikke. Jeg har ikke gidet at lave tidsstemplerne i kommentarerne om, så der kan måske godt være nogle steder, at kommentarerne er givet et par timer før indlægget. Too bad. Grundende til, at jeg valgte WordPress frem for pMachine er mange. Flere af grundende kan direkte udledes af sammenligningen af bloggerværktøjer, men det er især tanken om, at det er Open Source, der fik mig til at skifte til netop WordPress. Open Source programmer uden et velfungerende supportforum er ikke noget for en så utrænet nørd som mig, så det var også vigtigt, at det var et bloggerværktøj, der blev brugt af mange. Hjælp er vigtigt. De samme to grunde har i øvrigt asymptomatic, som er manden bag førnævnte sammenlignng af bloggerværktøjer. Sidst men ikke mindst havde jeg af bitter erfaring lyst et værktøj, der kunne gemme indlæg, der ikke var færdige. Designet har jeg forsøgt at beholde som det var – ikke fordi det er superflot, men fordi jeg ikke gad til at lave det om for alle sider (især ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle gøre med designet til mit billedprogram). Der er dog stadig en del ting, der skal tilpasses, men det gider jeg bare ikke gøre lige nu. Jeg ved eksempelvis ikke helt hvor godt “send mig en besked hvis en eller anden kommenterer min kommentar” virker. Jeg har testet det, og der virkede det i hvert fald. Things to do in a distant future:

5 thoughts on “Nye bløde varer”

  1. Rigtige mænd koder selv deres blog. Rigtige mænd tager heller ikke backup… de lægger det ud på nettet og lader resten af verden lave et mirror 🙂

  2. Rigtige mænd kan slet ikke finde ud af at kode. Og da slet ikke en blog. Mht. backup kan jeg kun være enig. Hvis du ikke får noget ud af WordPress ved jeg ikke, hvad der går galt hos dig – det virker fint her. Måske de ikke fatter at lave en side, der kan læses af ræven?

  3. Okay, den virker nu. Der var nok en eller anden der var snublet i et kabel et eller andet sted. Måske.

  4. Mmmmmm mhhh. Helt sikkert. Det var i hvert fald på ingen måde under nogle omstændigheder dig, der lavede en typo. Naaaaaar harj.

Comments are closed.

Scroll to Top