En tusse er ikke gratis

Guardian havde i dag en (lang) artikel med geezeren over alle geezere, Mike Skinner (aka The Streets). Grunden til at han nu igen er fremme i medierne, er, at hans nye album, “A Grand Don’t Come For Free” udkommer d. 10. maj. Jeg bestilte albummet for et par uger siden og går og venter på det med et barns naive tro på, at det at få en ny ting kan rydde alle problemer af vejen. “Far ved godt, at han kom og hentede dig i børnehaven fire timer for sent fordi han skulle have bajere med gutterne efter arbejde, så du skulle stå ude i torden- og haglvejret helt alene, men her er en ballon”. “Neeeeeej, tak far. Du er den bedste i heeeeeeeele veden”. Når bare jeg får den cd, så skal alle mine opgaver nok skrive sig selv og mine økonomiske trængsler forsvinder som dug for solen.

Øhhh … hvor kom jeg fra? Hmmm … nååååååå, ja, artiklen med Mike Skinner. Som det ofte sker i både Guardians artikler og i Skinners tekster, så er der masser af lækre passager, men det er også en lang sag at komme igennem (især hvis man ikke er fan af The Streets, selvfølgelig). Her kommer derfor en forkortet udgave.

Artiklens forfatter prøver på at forklare stilen på The Streets’ gamle album, “Original Pirate Material”:

“This record also performed a unique balancing act, somehow managing to be both the next step forward for the great domestic pop songwriting tradition which stretched back from Massive Attack’s Blue Lines to Madness and the Specials, to the Kinks and the Who, and a disc with the power to unite the disparate tribes of UK dance music – the ravers, hip-hop heads, garagistas – in the volatile camaraderie of the late-night kebab queue.”

Og det er der jo megen sandhed i, lige som der ganske givet er i hans beskrivelse af det kommende album:

“This is a record with a story, where each song stands alone to tell a tale of its own, then links up with all the others to keep the flow going. And the integrity of that homespun narrative places an obligation on anybody writing about it to avoid giving too much away. Not for the sake of any one particular Sixth Sense-style plot-twist but because listening to the album all the way through for the first time, without knowing exactly what’s going to happen, is too special a pleasure to be compromised with a surfeit of prior knowledge.”

Hvis man skal dømme ud fra den første single fra albummet, “Fit But You Know It” (musikvideoen kan ses gratis på hans hjemmeside sammen med en masse andet godt stads), er der i hvert fald lagt i kakkelovnen til endnu et super-album. Med et meget catchy omkvæd er han sikker på at få endnu et af de hits, han også havde på sit første album. Sjovt, men stadig klubvenligt:

“I’m not trying to pull you
even though I would like to.
I think you are really fit.
You’re fit but my gosh, don’t you know it.”

Det er noget af det fedeste ved The Streets – han har det med at tage sig selv og andre lidt mindre højtideligt end vi er vant til at se fra stjernernes side. Det gøres endda meget tydeligt i interviewet, hvor han forklarer om sit forhold til alkohol, efter han opnåede stjernestatus:

“‘To be honest,’ he laughs, ‘I did go a bit George Best for a while … I just didn’t do it where everyone else tends to do it. You see papers and magazines full of celebrities falling out of bars pissed, and you think “oh, that’s terrible – all the photographers taking pictures of them”, but then you realise if they didn’t want that to happen they wouldn’t have gone to the bars where all the photographers hang out … I fall out of this bar fucking every week and no one knows about it.”

2 thoughts on “En tusse er ikke gratis”

  1. Der var ret fede numre på det første album, du må lige komme med en tilbagemeldning, når du hører det nye.

    Endelig ret grineren med hans kommentar til sidst(I did go a bit George Best for a while)

  2. ALLE numrene på den gamle cd var geniale, såmænd. Jeg skal nok komme med en melding når jeg får det nye album, men jeg vil gerne indrømme at jeg er lidt forudindtaget 🙂

Comments are closed.

Scroll to Top