Den kriminelle løbebane

Justitsmoderen har foreslået, at man skal have en bøde på 500 kr. hvis man bliver nuppet med hash til eget forbrug – med mindre man er narkoman, for så er det lige meget og man skal bare pulse videre. Det er jo allerede noget mærkeligt noget, men når de Konservatives begrundelser kommer frem, begynder den store alarmklokke at ringe (det er faktisk lige før den også kan lyse rødt). Narkomanerne har ikke råd til at betale, så hvis de får en bøde for at besidde hash, så bliver de nødt til at afsone i de overfyldte fængsler, og det er jo ikke godt. Hvis kriminelle er kriminelle skal de ikke straffes – det er for dyrt. Jeg er helt enig i, at de ikke skal i fængsel for at have hash til eget forbrug på sig, så tanken er sådan set tilforladelig nok. Men at bøje loven efter kriminelles behov og ønsker er måske en tand for usmart. Hvis loven gik ud på, at det trods alt ikke er helt unormalt at gå rundt med en lille klump på sig, og at ingen derfor behøver betale eller komme i fængsel, så var det fint med mig. Afkriminalisering for kendte kriminelle og kriminalisering for “de almene danskere” er vist verden vendt på hovedet. Nu er det dog sådan, at “… den unge kvindelige studerende, der vandrer ned ad Istedgade med hash på sig til eget forbrug …” skal betale 500 kr., for studerende har jo masser af penge.

Oberst

Helge Adam Møller begrunder det med følgende langt-ude-i-skoven forklaring: “Jeg er sikker på, at den pige, som går med lidt hash på sig, godt kan forstå, at hun skal betale en bøde, så hun ikke ender som narkomanen, der står på den anden side af gaden”. Hvad snakker den mand om? Den pige, som han åbenbart anser som besiddende en sund fornuft, skal alligevel behandles som en dum narkoman-in-spe fordi hun besidder hash til eget forbrug. Slipper man for at blive narkoman ved at betale 500 kr.? Hvorfor skal narkomaner så ikke betale? Giv dem da en bøde på 100.000,00 kr. Prøv at tænke på hvor gode mennesker de så bliver. De lægger ALLE usunde vaner fra sig, løber en tur rundt om søerne hver morgen klokken 6:00, tager på arbejde 7:00-18:00, kommer hjem og nusser om ungerne, vasker bilen og stemmer på Konservative. Jeg tror det ikke. Jeg tror heller ikke, at den studerende, der gerne vil ryge en af de brede, notorisk er på vej ud i narkohelvede – og at de slipper for det ved at betale 500 kr. til at hjælpe med at financiere regeringens skattestop.

3 thoughts on “Den kriminelle løbebane”

  1. Selvfølgelig er det Lene-pigen som har foreslået dette!!! – Damn, hvad er det hun har gjort for at få den taburet?

  2. Der var desværre nok ikke bedre muligheder i de to partier. Hun er jo desværre ikke engang den eneste uduelige minister.

Comments are closed.

Scroll to Top