21 gram – hverken mere eller mindre

“They say we all lose 21 grams at the exact moment of our death… everyone.” Jeg var inde at se 21 Grams i går. Det er den bedste film jeg har set siden hhv. “Kill Bill vol.1” og tredje del af “Ringenes Herre”. Filmen er instrueret af mexicaneren Alejandro González Iñárritu, og har en fremragende Sean Penn i hovedrollen og ditto Naomi Watts og Benicio Del Toro i de to bi-cum-hovedroller. Filmen har fået en lang række priser (var desuden nomineret til to Oscars), hvilket har været tilfældet ved alt Iñárritu har rørt ved. Plottet er ikke specielt kompliceret, men måden Iñárritu viser det på, gør det temmelig indviklet – og genialt. Historien bliver ikke fortalt kronologisk, men man får i stedet hele tiden en brøkdel mere at vide, så man efterhånden får et overblik over, hvad det er der foregår. Der er ikke mange film, der får lov til at sætte det helt store eftertryk på min hukommelse (i daglig tale, si), men denne film er helt speciel. Jeg kan endda huske hvordan de forskellige skuespillere ser ud, her mere end 20 timer efter filmen sluttede.

Scroll to Top