Wes Clark has left the building

Nu da John Kerry har vundet 12 ud af 14 primærvalg har Wesley Clark valgt at trække sig som præsidentkandidat. Det kan dog bane vejen for, at han bliver Kerrys valg til vicepræsidentkandidat, og de må da siges at kunne blive et meget stærkt par i kampen mod Bush-administrationen. Jeg ville ønske at alle kandidaterne var lige så realistiske som Clark, i stedet for at især Kucinich og Sharpton bliver ved med at bruge så mange penge på en nytteløs sag. Kerry vinder. Fat det. Edwards og Dean får begge skrabt nogle delegerede sammen ved hvert primærvalg, men egentlige chancer for at vinde smuldrer for hvert nyt primærvalg. Indtil videre er fordelingen af delegerede: Kerry: 516 Dean: 182 Edwards: 165 Clark: 105 Lieberman: 13 Sharpton: 12 Gephardt: 4 Kucinich: 2 Der er selvfølgelig stadig mange delegerede at kæmpe om (3325) og for at blive valgt til præsidentkandidat skal man have 2162 delegerede. Men med Clarks retræte, og hans mulige post som vicepræsident for Kerry, ser hans delegerede mere og mere ud til at være Kerrys delegerede. Det betyder, at Kerry reelt har mere end tre gange så mange delegerede som nummer to på listen, Dean, og dermed allerede har erhvervet sig næsten en tredjedel af de nødvendige delegerede. Kerry ser ud til at være de sortes og kvindernes valg og det ville da også være på tide, at netop disse grupper får en lille smule at skulle have sagt (jeg ved godt, at Condoleezza Rice har en fræmtrædende post, men altså!!!)

1 thought on “Wes Clark has left the building”

Comments are closed.

Scroll to Top