Categories
In Danish

Brian og Brorson

Jeg har lige fået en pressemeddelelse fra Justitsministeriet. Brian Mikkelsen siger:

“Jeg tror, at vi alle helst ville have været foruden, at det skulle blive nødvendigt at anvende tvang. Men vi lever nu engang i et demokratisk samfund, som bygger på, at man overholder landets love og regler – og man får altså ikke særbehandling, fordi man besætter en kirke. Og derfor er det også politiets opgave at bistå udlændingemyndighederne, når de beder om hjælp til at få udsendt udlændinge, der ikke har ret til at opholde sig her i landet, men som alligevel nægter at udrejse.

Det siger sig selv, at ikke mindst politiet ville have foretrukket, at tingene kunne have foregået i mindelighed. Men de demonstranter, som forsøgte at sabotere politiets arbejde, forhindrede desværre dette. Alt i alt synes jeg, politiet har håndteret denne vanskelige opgave i nat meget fint.”

Det er sjovt som denne meget lidt kløgtige mand kan formå at sige så mange tåbelige ting på så få sætninger (upåagtet at det sikkert er en af mine tidligere kolleger, der har forfattet det). Jeg har fedet tre steder op. Jeg kunne også have valgt “i et demokratisk samfund”. Men det er jo det, vi har. Vi har bare valgt nogle politikere, som synes det er sjovt at bruge politiets muskler mod egne indbyggere i et helt uhyrligt omfang.

Men tilbage til de fede passager:

Man besætter en kirke: Det viser jo ganske tydeligt, at de stadig ser det her som en kamp mod autonome/69/bz’ere. Nej, Brorsons Kirke var ikke et besat sted (det håber kristne da i hvert fald ikke). Det var et sted, hvor “ejeren” i huset havde budt folk indenfor. Og hvis der skulle være nogle troende derude: “Ejeren” havde fået sin tjener til at byde folk indenfor.

Nægter at udrejse: Det er for så vidt ganske korrekt. Hvis man synes op mod gennemsnitligt om andre mennesker, kan man også sige, at de ikke tør udrejse. Jeg ville også helst være fri for at risikere at blive forfulgt og alskens værre ting. Men det er jo pissedyrt for vores fattige samfund sådan at huse horder på op mod 50 mennesker. Især når de bor for lud og koldt vand i en kirke. Puuuha, det kan vi kkke have i vores pænt friserede jubelland.

Demonstranter, der forsøgte at sabotere politiets arbejde: Årrrhh. Lad nu være med at tage tudebrillen på, Brian. Deres tjans var ikke først og fremmest at sabotere politiets arbejde, men at støtte nogle flygtninge, der har det ad helvede til med en stille og rolig håndfuld civil ulydighed. Og ja, det indebar, at de tillod at sætte sig ned på deres egen vej. Og den slags kan vi måske godt finde os i til havefesterne i villakvartererne i Nordsjællland, men på Nørrebro! Næææænikkenej, så skal de sgu have nogle bank, Brian.

Politiet klarede det lige så godt, som de var bestilt til. Jeg ville nok ikke have bestilt dem i første omgang. Men hvis jeg gjorde, ville jeg nok lade dem bruge en måned eller to på at hive dem ud en efter en, hvis nødvendigt. Det er vel ikke ligefrem en hastesag at få dem ekspederet til Irak?

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

6 replies on “Brian og Brorson”

Mange tak for den stærke og yderst reelle analyse af Brians pressemeddelelse, René! Du har fremhævet præcis de tre passager, der fik mine (alt for lange) øjenbryn til at kravle opad. Tak.

Rasmus, dit indlæg er nu engang også meget forfriskende. Det er det, blogs kan. Ingen grund til altid at være diplomatisk og objektiv og alt muligt andet journalistisk gøgl. Lige fra leveren vil også altid have sin egen berettigelse.

Rasmus, dit indlæg er nu engang også meget forfriskende. Det er det, blogs kan. Ingen grund til altid at være diplomatisk og objektiv og alt muligt andet journalistisk gøgl. Lige fra leveren vil også altid have sin egen berettigelse.

Rasmus, dit indlæg er nu engang også meget forfriskende. Det er det, blogs kan. Ingen grund til altid at være diplomatisk og objektiv og alt muligt andet journalistisk gøgl. Lige fra leveren vil også altid have sin egen berettigelse.

Comments are closed.