Sociologi online

Vi sociologer er vistnok ikke kendte for at være first movers i det digitale medielandskab. Men som sociolog er der nu alligevel nogle steder at gå til, når der skal sociologinørdes fra kontorstolen eller den nærmeste park. Derfor her et par idéer til, hvor man kan begive sig hen (rent digitalt, forstås).

Først og fremmest selvfølgelig Sociologically.net (på Twitter / min profil), som er den nyere og globalt orienterede udgave af sociologiskforum.dk. Det er dansk og det er på vej til at blive rigtig godt. Det er i øvrigt helt og aldeles håndkodet og proprietært og alt muligt andet snas af den skuffe.

Og nu da vi er ved det, så er der endnu et socialt netværk dedikeret til sociologi. Det er Ning-baseret og kaldes meget apropos Open Source Sociology. Personligt vil jeg dog vælge at benytte sociologically.net, som har langt større potentiale.

Udover de egentlige netværk, er der selvfølgelig et hav af velskrevne blogs og et hav af kløgtige sociologer med Twitter-profiler m.m. På blog-fronten følger jeg eksempelvis Elias-I, Everyday Sociology, Kieran Healy og The Global Sociology Blog, mens listen over gode sociologiske twittere nemmest findes andre steder. Prøv eksempelvis wefollow og twellow. Hvis det ikke er nok, kan du selvfølgelig altid gennemtrævle listen over folk jeg følger på Twitter.

Spændende links er meget velkomne. Det er egentlig længe siden, jeg sidst har været på jagt efter godt sociologisk materiale. Og nej, du behøver ikke stikke mig et link til Danah Boyd 🙂

Reblog this post [with Zemanta]
Scroll to Top