Årets webopdragelsesoscar goes to…

…facebook.

Jeg er just nu i gang med at designe en grafisk brugergrænseflade, som skal bruges af læger og alskens anden sundhedsfaglig personnel. Og så var det, at jeg pludselig kom til at tænke på, hvem det er, der opdrager den slags tertiary adopters – og alle mulige andre konservative og forstokkede mennesker udi webbrug (med konservative og forstokkede mener jeg selvfølgelig aaaalle dem, der ikke er så webfresh som mig).

Noget af det mest fantastiske er nemlig, at mange er blevet noget så fantastisk åbne over for fede funktioner, deling af indhold, og for at skulle bruge halvandet minut på at fatte en funktion før de forkaster den. Danskerne er med andre ord på vej til at være webmodne.

Nu har der jo lige været Oscars, så det jeg er i gang med, må være en deraf afledt takketale (det siger min lommepsykologiske selvanalyse i hvert fald). Jeg vil først og fremmest takke Facebook. Tak, Facebook. Facebook er alt det nye og har samtidig formået at tage mange flere med ind i udvikling end noget andet medie. Det er pissesejt. Folk deler. Folk giver. Folk bliver ikke forskrækkede af en smule AJAXificeret goodness. Faktisk er folk nærmest slet ikke bange. Længere. Og med “folk” mener jeg rent faktisk “folk”. Ikke dig. Ikke mig. Folk!

Og ja, jeg må jo til det. Også tak til Windows. Windows, du har fået hr og fru Brun Sovs til at turde flytte ting fra en side af skærmen til en anden. Du har vist hr og fru Brun Sovs, at selv om man laver fejl går verden ikke under. Det gør du, Windows. Men verden gør ikke. Derfor tør de også gøre ting ude på nettet (som i øvrigt ikke går ned og skal genstartes).

Men ja, tak især til dig, Facebook. Du gør hele internettet bedre. Selv om du selv kan være en satans bastard til tider. Og selv om du er lige så nederen som Apple og Microsoft, når det kommer til rettigheder, lukkethed og alt muligt andet dårligt snask.

2 thoughts on “Årets webopdragelsesoscar goes to…”

  1. Og nu kan du så lige overveje om Facebook med hensyn til rettigheder alligevel er noget mere seje end du lige troede 🙂

    De har nemlig lige åbnet for brugerinvolvering af det der før hed Terms of Use – og som nu hedder hhv Principles og Rights and Responsibilities – mere i Mark Zuckerbergs blogpost lige her: http://tinyurl.com/byf4zb

  2. Ja, det er supersejt, at de endelig har fattet det. Og så endda vælger at overgå alle andre ved at lade brugerne hjælpe. Det er meget imponerende. Faktisk lige så imponerende som deres ToS var tåbelige 🙂

Comments are closed.

Scroll to Top