Skat, du er blevet lidt stor

·

·

Vores regering er jo blevet åh-så-politisk-korrekt. Eller. Vores regering er jo blevet åh-så-grøn-og-venlig, at man næsten bliver lullet i søvn. For jovist, selvfølgelig vil de helst ikke, at ikke-kaukasiske ikke-danskere har det så godt som vi andre (de kan jo bare skride hjem til deres lortehytter i deres lortediktaturstater med deres lortereligion). Men vores regering vil jo bare det bedste for Danmark. At gøre det bedste for Danmark indebærer heldigvis ikke så meget andet end dårlig behandling af asylansøgere, angrebskrige, enormt lange isolationsfængslinger og antikulturradikal ensretning. Og den slags småligheder. Ikke noget væsentligt for de af os, der bor trygt og godt i rækkehuset med udsigt over fjorden og rejemad med dobbelt mayo på tallerkenen.

Men nu mener Danmarks Liberale Parti også, at topskatten skal ned. Væsentligt, endda. Og nej, det har selvfølgelig ikke noget at gøre med, at skellet mellem rige og fattige skal øges. Sådan en slags indkomstfordelingsmekanisme er det jo slet slet slet ikke. Næææ nej. Og puuuhha. Det er da for snøvsen for brandmændenes skyld. Og skolelærernes og sygeplejerskernes skyld. Så må man jo ikke tale dem imod. Det er fyfy at skide højt og flot på skolelærerne og sygeplejerskerne.

Men det vil jeg hermed gøre. Og på mig selv, for den sags skyld. En sænkelse af topskatten vil alt andet lige give flere penge til den rigeste del af samfundet (de 940.000 rigeste af os). Det ligger lissom i begrebet. Og nej, det behøver vi slet ikke gøre. Vi behøver at give mere til de svagest stillede.

Og nej, de får ikke en fucking fis mere ud af at nogle af vi andre tjener et par håndører mere. Og hvis det var efter rationalet om, at vi så gider arbejde mere: Forkert tidspunkt. Vi går sgu nok ikke lige i øjeblikket mod en situation med endnu større mangel på arbejdskraft. Heller ikke blandt højtlønnede. Og hvis det reelt er for skolelærernes, sygeplejerskernes og brandmændenes skyld (hvilket jeg meget gerne ville at det var), så forhøj grænsen for topskat – og hæv evt. topskatten samtdig. Så ville det ikke i helt samme grad ligne en konservativ manøvre, hvor de rigeste skal være rigere og samfundet fattigere.

Fra samme verden: Overvågning hindrer ikke kriminalitet. No shit, Sherlock! Men i det mindste indskrænker det vore rettigheder. Det er jo også gået hen og blevet liberal-konservativ politik. Men sådan er der jo så meget. Rigtig meget.


%d bloggers like this: