24timer og metroXpress er blevet kærester

Politiken skriver, at deres gratisavis, 24timer, skal lægges sammen med metroXpress. Det er jo for så vidt en glædelig nyhed. Jeg læser ikke selv gratisaviser med mindre jeg virkelig keder mig i et tog (dvs. en gang hver 3. måned eller lignende), så jeg kender ikke hundrede procent kvaliteten af deres indhold. Meeeeen.

Hvad jeg dog ved, er, at det er overordentligt enerverende at cykle gennem byen og få stukket et hav af uinteressante nyheder og annoncer i fjæset, så en avis færre ville være gode nyheder. Sådan hænger det desværre bare ikke sammen. Der er vist kun tale om at de skal have fælles pengekasse, så de kan deles om annoncekronerne. En sejr for deres økonomi måske, men ikke nogen større gevinst for læserne. Tværtimod, for mon ikke sammenlægning lægger op til flere bespareler (dvs. fyringer af journalister?). Jeg håber det virkelig ikke, men det virker oplagt.

Hvis det dog kan få Danmarks Mest Irriterende Avis, Nyhedsavisen, ned med nakken, kunne det være meget rart. Jeg er virkelig træt af deres forsøg på at være en intelligent sladder-avis. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, så resultatet er desværre dårlig sladder fyldt med bladsmørerisk selvfedme. Tænk Henrik Qvortrup med længere tekster og endnu værre læsere (brugerinddragelse sucks nogle gange).

Men hovedpointen er egentlig ikke ovenstående rant, men i stedet, at det er rart at bladhusene nu endelig begynder at tage konsekvenser af deres elendige økonomi og derfor forsøger at konsolidere deres position og trimme omkostningerne. Hvis de blot i stedet for at give os et dårligere produkt valgte at give os færre, ville både jeg og miljøet fryde os.

Jeg kan også godt skære det ud i pap: Så nedlæg dog for fanden et par af gratisaviserne og saml kræfterne om at gøre dem bedre. Det er tiltrængt.

Læs også med hos Journalisten og Mediehack.

1 thought on “24timer og metroXpress er blevet kærester”

Comments are closed.

Scroll to Top