Categories
In Danish

Absolut ikke en fav.or.it

Jeg har lige leget lidt med fav.or.it. Det var da nu alligevel en omgang seriøs lort. Ja, undskyld mit sprogbrug, men hold da helt op. Det er en feedaggregeringsservice, hvor de kunne fortælle mig, at “You currently have an allowance of 0 feeds that you can import into fav.or.it”. Tak for absolut intet, fav.or.it. Det kan være nok så beta, men hvis man inviterer brugere uden at give dem rettigheder til at bruge systemet (andet end at indtaste personlige data), så har man fejlet.

Derudover har de en række regler for feeds, som absolut ingen mening giver, hvis de vil give magten til brugeren frem for udgiveren. Og det er vist det, de vil:

 1. Feeds skal være fuldlængde
  Idéen passer mig ganske fremragende. Jeg har tidligere skældt ud på folk, der ikke har givet mig adgang til deres fulde indlæg via feeds. Det er noget så imponerende selvcentreret at ville have endnu en bruger ind på siden for at have en pæn statistik i stedet for at sende sit budskab ud til så mange som muligt, så nemt som muligt. Men at jeg ikke skulle have adgang til disse selvcentrerede personers feeds er en helt anden sag. Tåbelig politik.
 2. Feedmashups ikke tilladt
  Lidt svært at omgås, hvis en person kun har sit mashuppede feed tilgængeligt for offentlig skue. Og hvad med mit Flickr-netværksfeed, mit del.icio.us-netværksfeed osv.? Vil de hellere administrere 50 feeds i stedet for to? Åbenbart. Men det giver ekstra arbejde til brugeren, og det gider brugeren ikke.
 3. Kun engelske feeds
  Need I say more? Det kan jeg da ikke leve med. De lægger op til, at det måske bliver anderledes på et tidspunkt, men hellærli!
 4. Spam ikke tilladt
  Tak!
 5. Reklame ikke tilladt
  Tak!
 6. Porno ikke tilladt
  Tak!

Idéerne er ellers fremragende. Man kan (efter sigende) kommentere på blogindlæg direkte i fav.or.it, hvilket med meget meget stor sandsynlighed ville sætte antallet af kommentarer fra min hånd betragteligt i vejret. Og forhåbentlig også antallet af kommentarer her på stedet, hvis systemet bliver udbredt nok. Men helt åbenlyst ikke endnu. Desuden er der masser af brugerinddragelse, der kan være med til at rate indlæg osv. Altsammen helt utrolig godt tænkt.

Men lige nu er det en eklatant dumper.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.