Categories
In Danish

Last.fm revolutionerer igen musikindustrien

Last.fm er noget af det bedste, der er sket for verden siden Nussenia og Hubba Bubba Kaugummi (generelt: tysklandsture og slik-svedeture). Og sørme om ikke de gør det igen: revolutionerer musikindustien og ikke mindst alle musikinteresseredes dagligdag.

Det er nu muligt at streame alle numre i fuld længde. Ja, hele nummeret. Gratis. Hvis du hører nummeret (op til?) tre gange, får du besked på, at du skal være noget så satans pissevenlig at betale for det, hvis du vil høre det igen. Det er selvfølgelig en helt masse mere end fair. Faktisk grænsende til det eneste rimelige.

De har fået aftaler i stand med EMI, Sony BMG, Universal og Warner, så der er ingen slinger i valsen, så længe vi ikke taler Danmark. I Danmark er der ganske givet nogen, der bliver obsternasig. Men i hvert fald i USA, England og Tyskland indtil videre.

Måtte vi snart blive så heldige i Danmark også, at vi kan få lov til at kende varen før vi køber den – at have råd til at blive inspireret til at købe andet end radiohelvedemusik. Og få chancen for at støtte alle kunstnere for hver gang vi hører dem (jeps, betaling direkte til kunstner for hver afspilning).

Det er en god dag for kunstnerne, en god dag for musikelskerne og en Oplysningens dag for pladeselskaberne. Endelig, pladeselskaber, byder I internettet indenfor på noget lignende dets egne vilkår!

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

5 replies on “Last.fm revolutionerer igen musikindustrien”

Jeg bookmarkede også gloablpandora for et par uger siden, men så længe det er en ulovlig løsning, synes jeg ikke, at der er meget revolutionerende ved det. Og så længe det er ulovligt, har jeg heller ikke lyst til at promovere det alt for meget.

Det er superdejligt at have adgang til Pandora, som jeg har savnet, men jeg håber enormt meget, at de også kan få en aftale i stand med den europæiske musikindustri.

Pandoras koncept er også lidt anderledes, da man ikke selv kan bestemme hvilket nummer man vil høre.

Det er super fedt nyt fra Last.fm! Og det lyder også til at de er på vej i flere lande, forhåbentlig også Danmark!

Jeg er ikke blevet klar over om det er lovlig eller ulovlig at høre Lastfm i Danmark
M.V.H.
Henning

Comments are closed.