Categories
In Danish

Græsrødderne og sociale netværk

Den sociale netværkshype har taget et solidt favntag på Facebook, som uden sammenligning må siges at være det mest populære netværk i øjeblikket (som i god karma, ikke antal profiler – som på ingen måde afspejler antal brugere , og da slet ikke på eksempelvis MySpace). Og ikke meget er mere oplagt end at benytte et solidt stykke socialt software i kampen om vælgernes gunst – og især i kampen om at sætte sving i græsrødderne, så de kan agitere og arbejde for kampagnen.

Og hvordan går det så? Well. Lige nu er der følgende antal medlemmer i grupperne:

SF fører klart, hvilket siger enormt meget både om den domgrafiske fordeling af partiets vælgere og om disse vælgeres (eller sympatisørers) lyst til at engagere sig. SF skal nok få et forbandet godt valg. Radikale er dog de helt store vindere – de har forholdsvis mange brugere i Facebook-gruppen deres størrelse taget i betragtning, men derudover er de nu oppe på 716 medlemmer af deres eget åbne sociale netværk, hvor diskussionerne modsat i Facebook-grupperne, er mange og gode.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

4 replies on “Græsrødderne og sociale netværk”

Spændende René!

Men skal du ikke lige tilføje, at du selv har oprettet en “Støttegruppe for SF” på Facebook “med det formål at skabe et samlingspunkt for nuværende og potentielle SF-vælgere, debatere valgkampen og folketingsvalget…”?

Hvorfor er Dansk Folkeparti i øvrigt ikke med? Bare af nysgerrighed.
Kh

Nej nej, jeg har ikke oprettet nogen støttegruppe. Jeg har bare “posted a group” – netop den officielle SF-gruppe. Det vil sige, at jeg bare har promoveret deres sag overfor de mennesker, som måtte følge min strøm.

Og Dansk Folkeparti synes bare ikke, at det der internet er spændende. Men deres aldrende vælgerskare er nok heller ikke særlig rigt repræsenteret på Facebook 🙂

Comments are closed.