Undskyld til alle

(tak til Pollas for indignationsgrobund)

Jeg vil gerne starte med at undskylde. Undskyld til de personer til hvem, jeg i sidste weekend sagde “Jeg tror såmænd, at Lars Kolind kan blive en rigtig god politiker, hvis han kan indordne sig under et sæt spilleregler, hvor han kun sjældent bestemmer noget som helst” (og andre udfald indeholdnde samme mening, men anden ordlyd). Undskyld. Undskyld undskyld undskyld.

Manden har ikke en jordisk chance for at vise sig at være en dygtig politiker. Først var der denne her med, at han måske ikke gad så længe, hvis det var, at det var, at det var. Det fik han dementeret på lidet finurlig vis. Nu taler han så om at lave en prøveordning på Fyn med Ny Alliances højtbesungne flade skat på 40 %. Jacob Haugaard, Pia Kjærsgaard og Frank Aaen har ikke TILSAMMEN på noget tidspunkt haft idéer og visioner, der var så tåbelige (ok, en mindre overdrivelse…).

“Så er det jo lissom prøvet af, igås ikk'”

Nej, vi har da ikke set, om flad skat i Danmark som helhed tiltrækker da brainpöwers of da wörld ved at lege kispus (elsker det ord) med de fattigste fynboers indkomstgrundlag (og middelklassens, men deres børn skal nok få chokolademadder alligevel). Måske er fynboer tæt på næsten at have kunnet været repræsentative for den danske befolkning, men hvordan i hele hule satans rotterede ville til- og frastrømningen mellem landsdelene kunne udgøre det for strømme mellem nationalstater? Og hvor mange udlændinge ville tage dertil i en udefineret testperiode?

Hvis det skulle vise sig at holde stik, at de dårligst og næstdårligst lønnede ville opleve en nettoindkomstnedgang på Fyn, kan de flytte væk uden problemer. Hvis det skulle vise sig at holde stik, at de bedst lønnede ville opleve en nettoindkomstfremgang på Fyn, kan andre velhavere flytte dertil uden problemer. Ingen sprogbarrierer, ingen tunge papirsager, ingen overvejelser over, om besværet og omkostningerne ved at flytte fra familie og venner til et andet sprogområde og en anden kultur ville gøre indkomstfremgangen ligegyldig.

Men det svarer han sådan ca. en slags på i kommentarerne:

Min pointe er at vi skal gøre et forsøg. Hvis virkningen er så positiv som jeg regner med, er det med at komme i gang hurtigt. Og hvis virkningen ikke er så stor, så er skaden til at overse og vi kan så bruge kræfterne på at se på andre muligheder.
Hvis nogen tror at Fyn bliver totalt overbefolket så må det jo være fordi forslaget er rigtigt!

“Ikke så stor virkning” som worst case scenario? Really? De administrative omlægninger ved at have en region, som har helt andre skatte- og afgiftsregler end andre dele af Danmark, ville være så kostbare, at det på intet tidspunkt ville kunne være økonomisk gavnligt for landet som helhed (her: min gut feeling, undskyld, men jeg er ike på valg). Og nej, man kan ikke sige, at en total overklasset overbefolkning af en landsdel er en succes (hvad så med de lande og landsdele, de flytter fra?) – lige som man ikke bare kan applikere resultaterne på nationalstatsniveau.

Det er ikke blot populisme, egoisme og naivisme i deres mest ubrugelige og useriøse former – Lars Kolind bor selv på Fyn og ville selv spare enorme beløb, skal stemmes ind på Fyn og skal lave sig et navn som nytænkende (dumt tænkende, måske nærmere) – det er også en uklædelig mangel på seriøsitet at bagatellisere eventuelle negative effekter, fordi en uerfaren politiker “regner med” at alt bliver godt.

Tag venligst befolkningerne i både vores og andre lande seriøst, Kolind. Tak.

Scroll to Top