Stort, XL!

Jeg læser nu i dagens udgave af 15:15 (pdf), at det britiske flyselskab XL nægter at flyve med tvangsfjernede asylsøgere. Det er fandeme holdning! (15:15 har lagt to Independent-avisartikler, “Major airline refuses to help with forcible removal of immigrants” og “Airlines face ‘direct action’ threat in deportations row” sammen. Jeg har valgt at gå direkte til kilden i nedenstående).

Mere end 200 asylansøgere har klaget over, at de er blevet fjernet med fysisk og/eller psykisk vold. Det er på ingen måde ok, og så er det vanvittigt fedt at se, at et flyselskab, som ellers tjener gode penge på at deportere staklerne, siger fra, så det kan mærkes (British Airways, som selvfølgelig ikke nægter noget som helst, fløj eksempelvis afviste asylansøgere for £4,3 mio. sidste år):

Our chief executive [Phillip Wyatt] had made it quite clear to all concerned that we will not be operating any further flights of this nature … We are not neutral on the issue and have sympathy for all dispossessed persons in the world, hence our stance.

Det er simpelthen så fedt, at en lille sensitiv stodder som yours truly er ved at tude (mænd tuder ikke, og det gør jeg selvfølgelig heller ikke reelt). Alt for sjældent bliver især asylansøgeres ve og vel sat før profit og regelretsorienteret kassetænkning. Tak, XL! Det er sgu stort.

Se også National Coalition of Anti-Deportation Campaigns.

2 thoughts on “Stort, XL!”

  1. Hurra for anstændighed. Hurra for at gøre det gode frem for det nemme. Hurra for at pleje sin karma frem for sin bankkonto.

Comments are closed.

Scroll to Top