I’ve Not Left My Flat In Three Years

Jeg skylder vist lige at dele denne fremragende video med jer. Jeg har på det seneste fået lyttet en del til The Who for at varme lidt op til Roskilde. Jeg har aldrig virkelig givet dem en stor krammer, så jeg kender kun de største hits – herunder allerbedst “My Generation”.

En af de mest hypede bands derude i øjeblikket har lavet et cover af netop “My Generation”, så det er jo på sin plads at hype videre her. I bring to you [trommehvirvel, tak] “The Zimmers” (ikke at forveksle med “The Zimmers“. Øhhh?). Disse The Zimmers er en 40 personer stor flok ældre, som med en gennemsnitsaldder på 78 er verdens ældste touring band. Forsanger Alf Carretta er 90 år gammel og et af bandmedlemmene er 99. Det er for fårking kool og det giver sangteksten en helt ny mening, når det er en 90-årig, der eksempelvis synger “I hope I die before I get old”.

Gruppen blev samlet af dokumentarfilmskaberen Tim Samuels fra BBC, som ville lave en dokumentar om isoleringen (og udstødningen) af ældre fra det omkringliggende samfund. Jeg er sikker på, at kritikken er lige så relevant her i landet, hvor det at placere sine forældre på et plejehjem nok ofte er det samme som at fritage sig selv fra alt ansvar. På et plejehjem er der jo både hjælpsomt personale, rigelige mængder af kaffe, ugeblade og potentielle nye venner. What’s not to like for et menneske, der jo alligevel bare er en vissenpind uden relevans for samfundet som helhed? Hvad fanden kan vi bruge dem til? Forsørgerbyrden og alt det der.

Hell, de kan give os en masse – blandt andet musik. Ældre er det nye unge! Juleplatter er det nye feng shui! Jordemoderkaffe er det nye latte! Brun sovs er det nye sushi! [undskyld, jeg stopper nu…]

The Whos version er fra 1965, og de involverede var for den største dels vedkommende også for gamle til at have været en del af mods-bevægelsen dengang – hvilket blot gør det endnu mere imponerende, at de har taget det til sig. Mon ikke det kun var et fåtal af Mods-forældre, der syntes, at The Who var fede?

Comments are closed.

Scroll to Top