Ro på bollerne, Kaj

·

·

Nu begynder det for alvor at blive sjovt. Og tragisk. At kalde det tragikomisk er dog vist at pumpe det op til noget unødigt pompøst og odiøst. Men det er nu sjovt.  Og tragisk.

DR informerer om, at tidligere politikere risikerer kæmpe skattesmæk. De har nemlig, qua mindst 12 års anciennitet på Borgen, kørt gratis med tog (og sejlet med færger, men det er vist ikke helt så relevant i forhold til min pointe) uden at betale skat af skidtet. Og det endda på første klasse.

Enters Kaj Ikast. Gode gamle Kaj er gigantmuggen over, at den slags også går ud over ham:

Folketinget har aldrig oplyst mig om, at jeg skal betale skat. Så I kan rende mig et vist sted. Det var mig, der byggede Storebæltsbroen, og det var mig, der byggede Øresundsbroen. Så manglede det da bare, at jeg får fri transport, når jeg skal på Christiansborg til møde, siger han til Nyhedsavisen.

Han byggede rent faktisk ikke de broer. Det er altså bare noget, han siger, faktisk. I øvrigt mærkeligt, han ikke pointerer, at han kan køre helt gratis – og helt uden medtrafikanter – på motorvejen mellem Aalborg og Hirtshals. Sikke dog en uklædelig selvfedme! Men jeg tror heller ikke, det helt store skattesmæk skyldes nogle møder på Christiansborg…


%d bloggers like this: