Ruth Evensens kulturelle vold

·

·

Takket være min WP-homie Lars ovre hos Ingeniøren er jeg blevet gjort opmærksom på Jeppe Kabells indlæg, “Ruth Evensen’s “sejrstale” til menigheden i Faderhuset: “Dette er kun begyndelsen”“.

Indlægget viser, at Ruth Evensen ikke blot har købt og destrueret en historisk bygning, men hun ser det som et krav fra gud (undskyld at jeg skriver det med småt, men det er altså det eneste, der giver mening):

Vi har oplevet at Gud har pålagt os, at købe det hus, og fordi jeg har holdt fast i hans løfte, har vi nu sejret. Det er den magt vi har, når vi tilhører Gud.

Nej, Ruth, det er en magt, du har på grund af penge. Du har penge til at ødelægge andre menneskers liv. Og du gør det. De unge har ingen penge, men har til gengæld visse skæve rationaler, som er lige så perfide som Faderhusets hjernevaskelse. Fysisk og metal vold er lige skidt, så Ruth Evensen er hele vejen igennem et lige så tåbeligt menneske som de tosser, der synes, at brostenskast er fedt.

Hendes selvfedme (pun intented) er helt ustyrlig, og hun mener, at Faderhuset er samfundsomvæltende. Nej, Faderhuset er blot selviscenesættende og vanvittigt intolerante. Det er noget helt andet:

Faderhuset vil forandre Danmark. Vi har kraften til det, den samfundsforvandlende kraft. Hvorfor har andre kristne ikke den magt? Fordi de er lunkne. Vi kan kun sejre ved at have et stærkt lederskab, og en disciplineret menighed.

Faderhuset kommer ikke til at forandre Danmark. Eller holdninger i Danmark. Eller abortlovgivning. Eller ret meget andet. Faderhuset er blot en flok fortabte mennesker uden reel føling med den verden, de lever i. De har blot ændret på et par tusinde unges værested, en kulturinstitution og et musisk unikum ved at være imod enhver fornuftig og rationel forhandlingsvilje af den simple årsag, at de vil “uddrive satans yngel”. Hvad er det dog for en omgang indbildsk nonsens, som nu har sat letantændelige unge (pun igen intended) på gaden til meningsløs hærgen. Der er INTET er være glad for eller stolt over.

Tak Ruth, din religiøse kamp mod rockmusik, homoseksualitet og andre former for nutidig skørlevned er startet rigtig flot. Du yder ikke kun vold mod en ungdomskultur, men mod hele den danske kultur (hvis man vælger at mene, at DF-fætrene ikke er en del af vi andres kultur). Vi andre har indset, at homoseksualitet ikke er satans værk. Vi andre er forholdsvis tolerante.

Må gud være dig nådig, når du i al evighed vil blive pint i skærsilden. Må de mest rabiate autonome være dig nådig, når de ser dig næste gang.