Opdateringer

Så er jeg så småt ved at være opdateret. WordPress 2.1 er installeret. Nyt tema, som helst ikke skulle være helt så skidt i gamle udgaver af Internet Explorer, er installeret. Det understøtter widgets, som derfor nu også er afprøvet. Desuden er en del specialtegn blevet rettet. Det drejer sig om aøåé. Andre specialtegn ligner stadig p*s, men jeg kan leve med det. Så kan du nok også.

WordPress 2.1 rocker for hårdt! Så er det sagt. Det er en meget stor forbedring i forhold til 2.0.7, så det er lækkert endelig at have det på plads. Jeg havde udsat installeringen, fordi jeg ville vente til at jeg havde tilpasset det nye tema, men det kunne jeg ikke for alvor finde tid til. Derfor nu. Derfor igen igen lidt ufærdigt (blandt andet ikke fuldt oversat). One step ad gangen.

Widgets er i øvrigt også forbandet smart. Jeg havde leget lidt med dem på WordPress.com, men har ikke tidligere selv brugt et tema, der understøtter det. Nice device.

12 thoughts on “Opdateringer”

 1. Jamen det ser jo lækkert ud. Godt du ikke har sagt helt farvel til dit brune look…

  Det er dog svært se skriften, når man skriver i kommentarboksen. Måske en sort farve skrift vil være bedre?

 2. Det brune er kun til brugere af Internet Exploder for at gøre opmærksom på, at de lever i et andet århundrede 🙂

  Dette er min egen første kommentar. Her er kommentarfeltet hviddt og skriften sort. Hvordan ser det ud hos dig?

 3. Kommentarfeltet, jeg skriver i nu, er gråt – det er skriften også, bare i en anden grå tone…..det flyder meget sammen, synes jeg….hmmm

 4. Tusind tak – og godt at høre, at kommenteringen virker.

  Jeg har hverken tid eller computerudstyr til at teste før udgivelse i disse dage, så jeg håber bare på, at det virker for alle med alle browsere 🙂

 5. Ser skide flot ud. Jeg er vild med dit valgte theme (stjæle stjæle – nej bare rolig). Angående opdatering til 2.1, så har jeg vist igen igen brug for din hjælp. Det skulle være så nemt, men da jeg forsøgte forrige uge, så forsvandt alt indholdet på siden. Jeg griber fat i dig en dag på tjatten 😀

 6. Ja, frækt nyt tema, men det kører sgu’ noget langsomt, synes jeg, men det er måske pga. en sløv server? Og så undrer det mig til stadighed, at du har en

  meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-8″

  linje i din meta-data!? Det er natuligvis utf-8’eren der undrer mig, men det har vi vist snakket om flere gange(?). Mind mig lige om det: hvorfor bruger du ikke iso-8859-1 ? Dog lader det til at se lidt pænere ud med de danske bogstaver (som vel nu bliver smidt i en &aelig for æ osv. ?). Hvis du i stedet fortæller folks browsere, at dit site er i iso-8859-1, skulle der ikke være problemer med danske tegn.

 7. Jeg tror ikke mit webhotel er blandt de hurtigste i denne verden. Det er ret knapt med hukommelsen, så jeg har endda været nødsaget til at deaktivere et par spiffy plugins. It’s tough to be poor 🙂

  Mht. utf-8, så er jeg jo bare et fremsynet, kosmopolitisk og globaliseringsinteresseret indvid. I hvert fald er utf-8 et universelt standardtegnsæt, modsat det vestlige iso-8859-1. utf-8 læser danske tegn lige så godt som iso-8859-1, men ved overflytningen til den nuværende server lavede nogen en ged på min database og gemte lorten som latin-1-sweden, som har været standard i MySQL i lang tid. De er dog gået over til … tadadadaaaaa … utf-8 som standard i nyeste version. utf-8 er desuden standard i WordPress og også i de danske sprogfiler, jeg oversætter. Ergo: Sund fornuft.

  Jeg er fremtidens mand. Du lever i 90’erne, baby 😉

  At utf-8 fylder mere, er så en anden sag. Jeg vil bare gerne favne universelt … med min dansksprogede blog…

 8. hmmm, det lyder til, at du ved hvad du snakker om. Tror dog stadig ikke, at jeg forstår, hvad der skulle være problemet i at deklarere 8859-1, ligesom man for andre sprog deklarerer iso-2022 eller hvad det nu måtte være… det er der jo ikke globaliseringsfjendtlig i, men man har jo bare brug for forskellige tegn på forskellige sprog… Hvis du skal kode alle tegn i hele verden, på alle verdens sprog, ned i et enkelt tegnsæt bliver det vel meget tungt? Men hmmm… det er vel heller ikke det, man gør? Det er jo kun 8-bit! Så må man bare sætte sin lid til at ‘escape’ de tegn som ikke er standard, eller hvad?

  90er-mand

 9. Du må endelig ikke gå og tro, at jeg ved noget om det. Det ville være en eklatant fejl fra din side. Næææ nej, jeg er faktisk lidt for uvidende på området, til at jeg burde forsøge at tale med om det. Men nu vi er her… 🙂

  Den korte historie er, at utf-8 er standard i WordPress, og at jeg ikke på noget tidspunkt har set nogen grund til at skulle ændre det. Da databasen så nu blev gemt som latin-1 – men indholdet stadig var kodet som utf-8 – fik jeg et problem. Et problem som var nemmest at løse ved at konvertere databasen til utf-8. Blandt andet med henblik på, at eventuelle kommende flytninger nok kommer til at foregå til MySQL-servere med utf-8 som standard (ISO 8859 er jo fra yesteryear).

  Og nej, jeg tror sgutte utf-8 indeholder alle tegn i verden, men blot en helvedes masse flere (som jeg sjældent eller aldrig får brug får!). Men vi lever i mashuppenes (er det mon den danske flertalsbetegnelse?) tidsalder, så åbenhed overfor samspil med andre sprogområder er altid ønskværdig. Og nej, jeg regner absolut ikke med at blive inkluderet i et mashup, men standardisering er godt.

  Let me take you to the 10’s.

Comments are closed.

Scroll to Top