Skæve krige

Via Boing Boing er jeg blevet sendt til et par sider, der viser antallet af døde i konflikterne USA/Irak hhv. Israel/Libanon. Fint initiativ og godt med en grafisk illustration af, at det sjovt nok er “terroriststaterne”, De Onde og Fattigste, der bliver majet ned i stor stil. Men forholdet passer vist meget fint med vores syn på værdien af et blegnæbbeliv i forhold til såkaldte mennesker fra resten af verden.

Gid vi ikke var så etnocentriske, intolerante og selvforherligende…

3 thoughts on “Skæve krige”

  1. Så fordi Vesten har mere effektive militære kapabiliteter, så er vi automatisk mere ego/etnocentriske end andre kulturer?
    Jeg er helt sikker på at disse ‘menensker fra resten af verden’ ikke er en meter bedre.

  2. Nej, jeg tror ikke, der er nogen logisk sammenhæng mellem de to ting. Det var derfor jeg skrev “Men forholdet passer vist meget fint med…”. Det vil sige “passer med” og ikke “et udtryk for”.

    Så nej, jeg tror ikke at massenedslagtninger skaber etnocentrisme osv. Det omvendte kan ofte være tilfældet, og det er det eneste, jeg kunne finde på at hentyde til. Det er dog ikke det, jeg gør. Jeg mener blot, at vi legitimerer det vanvittige tabsforhold med en ligegyldighed præget af etnocentrisme.

    Om andre er bedre betyder ikke det store for mig. Etnocentrisme er klam i alle dele af verden. Jeg kender af gode grunde kun den vestlige udgave, som er vulgær og ødelæggende på langt større skala end andre etnocentriske tendenser i verden. Kun den kinesiske kommer i nærheden…

Comments are closed.

Scroll to Top