Skrid, møgøre!

Den fantastiske historiske sociolog Theda Skocpol* giver den højrepolulistiske wannabe-sociolog David Brooks en omgang prygl, fordi han har brugt hendes tidligere udtalelser i sin kamp mod Howard Deans valgkampagne og mod demokraterne i almindelighed. Brooks argumenterede for et par dage siden for, at MoveOn.org og Howard Dean undergravede demokratiet i USA med deres elitisme. Ikke overraskende synes Skocpol ikke, at det kun er demokraterne, der har svært ved at nå ud til “den ordinære amerikaner” (og hold da kæft, hvor er en ordinær amerikaner ordinær). Det er en rigtig god artikel, hun har skrevet, men hvis du ikke gider læse det hele, kan du få hovedpointen her:

Republicans may have populist allies when patriotism and certain lifestyle issues appear to be at stake, but when it comes to tax cuts for the rich and social policy cuts for the majority they disguise what they are doing — because on these matters ordinary Americans, even those who vote Republican, do not always share the values and priorities of Republican business supporters and ideological elites.

*Theda Skocpol er Victor S. Thomas professor i administration og sociologi samt leder af Center for American Political Studies på Harvard University. Hendes ph.d-afhandling “States and Social Revolutions: A Comparative Analysis of France, Russia, and China” er gået hen og blevet en klassiker indenfor historisk sociologi. Ret godt gået i en ph.d-afhandling.

Scroll to Top