Gravatar

Jeg har implementeret understøttelse af Gravatars i kommentarerne, så hvis du ikke allerede har lavet dig selv en konto på gravatars hjemmeside, må du hellere fluks gøre det. Gravatar er en forkortelse af “globally recognized avatar”, hvilket nok ikke hjælper alle til at fatte, hvad det er. En avatar er ifølge hinduismen en materialisering af en guddom – eller på godt gammelt dansk, et billede af en gud. I disse nørdede tider har ordet dog fået en mere jordnær betydning. Ordet bruges nemlig om de små billeder på diverse internetfora, der viser et billede af den person, der har lavet indlægget. Det kan selvfølgelig også bare vise en tegning eller noget helt tredje, men ideen er, at man bruger samme billede forskellige steder, så andre hurtigt kan genkende afsenderen. Disse små billeder kendes også fra MSN Messenger, hvor de kaldes displaybilleder (Messenger kan forresten køre ved hjælp af kun en browser nu om dage. Det skal nok blive populært på skoler og arbejdspladser rundt omkring 😉 ). Gravatar er dermed et forsøg på at lagre et billede (i dette tilfælde på 80×80 pixels) et centralt sted, for dermed at kunne bruge det i alle sammenhænge. Man bliver dermed fri for at skulle uploade samme billede til alle de forskellige hjemmesider, man skriver eller kommenterer på. Billedet bliver kædet sammen med e-mail-adressen, så hvis bare man registrerer sig med samme adresse på alle sider, bliver samme billede automatisk brugt alle steder. Man kan skifte billede efterhånden som man bliver træt af det gamle, og på den måde bliver alle billeder ved gamle indlæg også udskiftet. Det er meget smart, synes jeg. Især fordi jeg ikke selv har fundet et brugbart billede endnu, men i stedet benytter et billede, jeg har fundet et eller andet sted for lang tid siden (vistnok her et sted). Til andre brugere af WordPress: Sådan implementerer man Gravatar i sin blog.

2 thoughts on “Gravatar”

  1. Det gør de nemmerlig. Nu mangler jeg så bare at få uploadet et ordentligt billede og få det implementeret i mit nye design :-S

Comments are closed.

Scroll to Top