Motorcykeldagbøgerne

Jeg brugte min sidste aften i Manchester til at gå en tur i centrum og til for sidste gang at udnytte, at man kan komme i biografen for 35 kr. Jeg valgte heldigvis at tage ind at se Diarios de motocicleta, som må være en af de bedste film verden endnu har set. Filmen er en roadmovie-cum-dokumentar-cum-alt-muligt-andet, som starter i Buenos Aires i 1952. Den 23-årige medicinstuderende Ernesto Guevara (senere kendt som en vis Che Guevara) og hans 29-årige ven Alberto Granado tager på en otte måneder lang motorcykeltur gennem Sydamerika. Under denne rejse skrev Che dagbog, og den er senere udkommet som bog. Det er denne bog, “The Motorcycle Diaries“, og Granados “Travelling With Che Guevara“, der har været grundlaget for Walter Salles mesterværk. Salle siger selv, at filmen er “… a little bit like Easy Rider meets Das Kapital …”, men jeg ved nu ikke rigtig, om det er den rette måde at forklare filmen på. Jeg kan dog ikke gøre det bedre, så jeg må lade det blive ved det. Filmen viser dog meget tydeligt, hvordan Ernesto Guevara bliver gjort opmærksom på de mange uretfærdigheder i verden, og hvordan han efterhånden bliver mere og mere opsat på at gøre noget ved det. Filmen slutter dog før han bliver Castros højre hånd og det synes jeg er ufattelig dejligt. Det bliver dermed en film om manden Ernesto Guevara og ikke om ikonet El Che.

4 thoughts on “Motorcykeldagbøgerne”

 1. Glæder mig til at se den, men den er bare en ud af mange film, som jeg burde have set allerede… tsk tsk

 2. Da jeg stod ved biografen indså jeg også, hvor meget jeg går glip af. Jeg tror jeg vil være filmanmelder, boganmelder og helst også madanmelder når jeg bliver stor. Gratis film, bøger og mad ville ikke være tosset … Gid jeg kunne skrive gode anmeldelser.

 3. Så den lige akkurat inden jeg var i Bolivia for et par uger siden, hvilket blot forstærkede indtrykket endnu mere.
  Hold da op hvor er rejsebeskrivende film fantastiske – mere af det 🙂

 4. hm…. Hej

  tak for sidst.

  Jeg ved ikke om det jeg har styr på dette fiskenet noget….men nu prøver jeg sku´.

  Jeg vil gerne sige til alle at de skal ind og se en film som hedder
  “THE VILLAGE”.
  Den er absolut klasse. En film af ham der også har ave “Det 6. sans”…….men den her er hans bedste. Jeg vil ike røbe noget her…..da det vil ødelægge hele filmen. Men jeg vil blot sige at alle sociologer burde se den. Det er en meget sociologisk relevant emne han har filmatiseret, og desuden er filmatiseringen sublimt.

  tak.
  (lad os nu se hvad der sker hvis jeg trykker på….hm……pis!)

Comments are closed.

Scroll to Top