Categories
In Danish

Egon Olsens Vej

Der er snak om at lave navnet på vejen, der fører op til indgangen til Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund, om til Egon Olsens Vej. I øjeblikket hedder den noget så originalt som Fængselsvej. Ideen er der på ingen måde noget i vejen (get it?) med, men Politikens forklaring, synes jeg er lidt for personlig. Ja jeg vil nærmest sige, at det er noget forfærdeligt 68er snak – og så om en just afdød og meget afholdt mand: “Som en gestus over for den netop afdøde skuespiller Ove Sprogøe, som lagde krop, stemme og cigar til Egon Olsen, er forslaget om at omdøbe vejen sendt til vejrs.” Det er da meget muligt, at Hr Sprogøe lagde krop og stemme til Egon Olsen, men cigaren har vi da vist aldrig set.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

3 replies on “Egon Olsens Vej”

jaa jeg syntes det er fint nok.
skal lave minimini projekt om et kendt vej navn,Egon Olsen vej var let at finde..
havde prøvet at søge på nogle andre, méd ingen held..
hilsen camilla

Comments are closed.