Tænk hvis…

… det ikke kun var amerikanere, der kunne stemme om, hvem der skulle drive verdens gang. Tænk hvis hele verden kunne vælge, hvem der skulle være amerikansk præsident. Via annepanne blev jeg sendt til BetaVote, hvor man kan vælge om man ville stemme på Bush eller Kerry, hvis det var muligt. Man bliver opdelt efter land, og det fremgår, at 92 % af danskere (997/1078) ville vælge Kerry på nuværende tidspunkt. Repræsentativt? Måske ikke, men mon ikke der er noget om snakken? Det er lidt mærkeligt, at man ikke kan stemme på Ralph Nader, men det er jo nok ikke helt så spændende. Geeknote: Det er egentlig meget sigende, at både Bush og Kerry har .com-adresser mens Naders side er .org (ok, www.votenader.com virker også, men i titellinjen står der stadig www.votenader.org – og de ikke-relative links har også efternavnet org).

4 thoughts on “Tænk hvis…”

 1. Peter Strauss

  tsk tsk, René
  Det ville da være en fornøjelse, om Ralph Nader end ikke var at finde på de amerikanske valgsedler 🙂

  Lækker side forøvrigt

 2. Hej Strauss, velkommen til 🙂

  Ja, det ville da være rart, nu da han kun kan komme til at stå i vejen igen. Men mon ikke han ville have en reel mulighed i nogle lande rundt om i verden, hvis han var inkluderet hos BetaVote (selv om de fleste danskere sikkert ikke har den fjerneste idé om, hvem han er)?

 3. Peter Strauss

  hmm…er ikke sikker på, om han havde en chance hos Betavote denne gang. Muligvis sidste gang – men denne gang….?

  Jeg tror det næppe – ikke når man tager resultatet fra sidste gang i betragtning, og samtidig overvejer hvorfor mon republikanerne i Michigan eksempelvis har indsamlet 40.000 underskrifter til ære for Naders kamp for at opstille….og så lige i en parentes stiller jubelidioten op for Reformpartiet – som jo bekendt tidligere har stillet to “gode” folk op som Ross Perot og Pat Buchanan!!!

  uha, jeg har store aversioner mod den mand 🙂 – Håber ellers at alt går glimrende i det britiske – ser du noget bold derovre?

  mvh

  Peter Strauss, som stadig begræder Liverpool (You’ll never walk alone)’s nederlag i weekenden

 4. Jeg tror nu, at der er en del, der gerne ville vise begge ‘rigtige’ kandidater, at et grønt alternativ ville være ret populært i resten af verden. At Kerry har fået over 90 % af alle stemmerne vidner om en ret venstreorienteret gruppe af internet-lade-som-om-stemmere, som – nu hvor det ikke gælder for alvor – kunne bruge Nader som en proteststemme mod alt amerikansk.

  Jeg ser det bold, der kan blive råd til, hvilket ikke er overbevisende meget. Jeg har dog for nylig været på lægterne … men jeg var der selvfølgelig ikke i weekenden, hvor de for en gangs skyld vandt – og det hele 4-0. Jeg håber inderligt på, at [Liverpøwl] får gang i den denne sæson. Jeg HADER Arsenal og jeg HADER United, Chelsea er jeg ret ligeglad med, så jeg håber altid på Liverpool som mestre. City vinder det jo nok ikke, lige som mit ‘andethold’ Tottenham nok ikke gør det.

Comments are closed.

Scroll to Top