Den dårligst egnede?

Englands største gratisavis, Metro, søger, som så mange andre arbejdspladser, nogle gange nye medarbejdere. I dag er ingen undtagelse, men det synes jeg nu, at udformningen af deres jobannonce er. Som arbejdsgiver ville jeg i hvert fald lede efter den bedst egnede til ethvert ledigt job. I jobs, der kun skal besættes for en kort periode, ville en overkvalificeret måske endda komme på tale, da det må formodes, at selv en overkvalificeret m/k ville kunne holde et job ud i to-tre måneder, selv om det ikke helt lever op til vedkommendes kvalifikationer. I hvert fald når de selv har søgt jobbet. Sådan er politikken åbenbart ikke hos Metro. ‘Med ærlighed kommer man længst’ må være deres motto, for de søger en ‘admin assistant’ ved hjælp af en jobannonce, der ikke ligefrem forsøger at overtale eventuelle nye medarbejdere ved hjælp af god gammeldags salgsteknik:

We stress it is a non-writing role, and involves plenty of boring routine so we envisage employing people who wish to gain some work experience on a short-term basis eg two or three months at a time. Pay is negotiable but will be low.

Mon de satte den gamle admin assistant til at skrive annoncen?

3 thoughts on “Den dårligst egnede?”

  1. Jeg fornemmer en bølge af omvendt psykologi fra diverse firmaer pt.
    Først SAS og nu det her.
    Det varer sikkert ikke længe inden NOKIAs motto ændres til “Disconnecting People”. Forrygende…….

Comments are closed.

Scroll to Top